TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, İzmir'de - Son Dakika
Yerel

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, İzmir'de

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, İzmir\'de

Hisarcıklıoğlu: "Son 1 yılda kadın girişimci sayısı bir önceki yıla göre 20 bin artmış, bu çorbada tuzu bulunan bir kişi olarak gurur duyuyorum"

07.09.2013 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kadın girişimci sayısının son 1 yılda 20 bin arttığını, bu artıştan gurur duyduğunu söyledi.

Hisarcıklıoğlu, İzmir Ticaret Borsası (İZTB), TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu ve DEÜ İşletme Fakültesi işbirliğiyle kadınlara verilecek girişimcilik eğitim programının protokol törenine katıldı.

İZTB meclis toplantısında düzenlenen toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu, ülkelerin kalkınmasında girişimciliğin çok önemli olduğunu, 2. Dünya Savaşı sonrası Almanya ve Japonya'nın girişimcilik ruhuyla ayağa kalkarak bugünlere geldiğini belirtti.

Türkiye'de girişimcilik açısından nüfusun yarısının yok görüldüğünü ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

"Kadın girişimci oranımız yüzde 6 ama bu toplumda yüzde 50-yüzde 50'yiz. Son 1 yılda kadın girişimci sayısı bir önceki yıla göre 20 bin artmış, bu çorbada tuzu bulunan bir kişi olarak gurur duyuyorum. Odaların meclislerindeki kadın girişimci oranı yüzde 33 oranında arttı. Bir kadın başkanımız vardı, şimdi iki kadın başkanımız var. Bu konuda İzmir Ticaret Borsası'nı kutlamak istiyorum. Hiçbir borsada kadın göremezsiniz. Ticaret ve sanayi odalarında kadınlar vardır ama borsalarda göremezsiniz. Helal olsun bu İzmirliler'e. İlk defa, hem de Türkiye'nin en eski borsasının başkanını bir kadın yaptılar, işte zihniyet devrimi dediğimiz bu. Işınsu Hanımla beraber çalışmaktan gurur duyuyorum."

Kadın girişimcilerin başarı hikayelerini kamuoyuyla paylaşması gerektiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, kadınların birbirini örnek alarak girişimciliğe daha rahat adım atabileceğini dile getirdi.

İZTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise Türkiye'de kadının iş gücüne katılım oranının yüzde 50'ye, kadın girişimci sayısının ise 1 milyona çıkmaması halinde ülkenin sürdürülebilir bir rekabet gücüne kavuşamayacağını vurguladı. Kadın odaklı politikalar üretilmesi konusunda bir seferberliğe ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Kestelli, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu üyesi kadın girişimci sayısının 50'den 200'e çıktığını, hedefin 561'e ulaşmak olduğunu kaydetti.

DEÜ İşletme Fakültesi Prof. Dr. Yasemin Arbak ve TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Tartan ise program ile ilgili bilgi verdi.

İmzalanan protokolle devreye alınan eğitim programı kapsamında DEÜ İşletme Fakültesi'nde eğitim gören 3 ve 4'üncü sınıf kız öğrencilerine seçmeli ders olarak eğitim sezonu boyunca girişimcilik eğitimi dersi verilecek. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement