TOBB Türkiye Ekonomi Şurası - Son Dakika
Güncel

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizler, bayrağımızın karşısına dikilenlerin karşısında olmak için, bu cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine 'evet' demek için yola çıktık. Kandil'dekilerle omuz omuza verenler, onlarla beraber bu ülkede bir şeyler yapmak isteyenlere karşı bu adım atılmıştır.

07.02.2017 16:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizler, bayrağımızın karşısına dikilenlerin karşısında olmak için, bu cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine 'evet' demek için yola çıktık. Kandil'dekilerle omuz omuza verenler, onlarla beraber bu ülkede bir şeyler yapmak isteyenlere karşı bu adım atılmıştır. Ben onun için bu yolculuğu kutlu yolculuk olarak telakki ediyorum, kabul ediyorum ve inanıyorum ki benim milletim 'evet' demek suretiyle bu yolculuğu onaylayacaktır." dedi.

Erdoğan, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen, Türkiye Ekonomi Şurası'nda yaptığı konuşmada, "Biz 80 milyonu sevdik, seviyoruz. Çünkü biz yürüyen cesetler değiliz, biz, ruh dünyasında bütünleşmiş, yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevmiş bir milletiz. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcüsü'yle, Abhazı'yla, Roman'ıyla, Boşnağı'yla hepsini sevmişiz." ifadesini kullandı.

Ayrım yapmadıklarını ve yola öyle çıktıklarını dile getiren Erdoğan, 80 milyonun tek bir bayrağı olduğunu, bayrağın şehitlerin kanıyla şekillendiğini, hilalin bağımsızlığı, yıldızın da şehitleri ifade ettiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bayrağımızın üstünde bir bayrak tanımıyoruz, eş bir bayrak tanımıyoruz. Bizler bayrağımızın karşısına dikilenlerin karşısında olmak için bu cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine 'evet' demek için bu yola çıktık. Kandil'dekilerle omuz omuza verenler, onlarla beraber bu ülkede bir şeyler yapmak isteyenlere karşı bu adım atılmıştır ve ben onun için bu yolculuğu kutlu yolculuk olarak telakki ediyorum, kabul ediyorum ve inanıyorum ki benim milletim 'evet' demek suretiyle bu yolculuğu onaylayacaktır. Gövdesini, 15 Temmuz'da tankların altına siper eden, terör saldırılarında ve darbe girişimlerinde evlatlarını toprağa veren bu millet için ne yapsak azdır, ne söylesek kifayetsizdir."

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı bedenini ortaya koyanları İstiklal Marşı'nı en iyi hazmedenler olarak gördüğünü vurgulayan Erdoğan, İstiklal Marşı'nın, "Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın/ Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın/ Doğacaktır sana vaat ettiği günler Hakk'ın/ Kim bilir belki yarın belki yarından da yakın." dizelerini okudu ve "O gece tankın altında gençlerimiz var mıydı? Vardı. Kadınımız var mıydı? Vardı. Paramparça oldular ve vardılar orada. Yaşlısı var mıydı? Vardı. Bu milletin bileği bükülmez Allah'ın izniyle." değerlendirmesini yaptı.

"Sizlerle beraber başaracağız"

Salondakilere, "Bugün burada, sizlerle birlikte 80 milyon kahramana karşı borcumuzu ödeyebilmek için önümüzde bir fırsat var." diye seslenen Erdoğan, "Bu fırsat, istihdamı arttırarak son dönemde yeniden yükselişe geçen işsizliğin önüne geçmektir. Bunu biz kimlerle başaracağız? Sizlerle, hep beraber başaracağız. Burada Sayın Başkan (TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu) en az 'bir' dedi. Şimdi içimizde öyle girişimcilerimiz, işverenlerimiz var ki onların bir taneyle doymaması lazım." açıklamasında bulundu.

Salonda bulunan iş adamı Abdulkadir Konukoğlu'nun, "Herkesin gücüne göre alması lazım" dediğini aktaran Erdoğan, "Ben en az bir derken, yani çok dar kapasiteli, yanında diyelim 10 kişi, 20 kişi, 30 kişi, 40 kişi çalışıyor, o bir, iki kişi alır. Ama yanında yüzlerce kişi çalıştıran girişimci kardeşim herhalde 10 kişi, 20 kişi, 30 kişi, 40 kişi almalı." dedi.

İş adamı Konukoğlu'na "Bu seferlikte kaç tane alabilir?" diye soran Erdoğan, "Coştun yine deli gönül diyeceksin." ifadesini kullanarak Konukoğlu'nu dinledi.

Konukoğlu'nun sözlerinin ardından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun, "Konukoğlu rakam vermedi" dediğini söyleyen Erdoğan, şunları söyledi:

"En az yüzde 5 diyor. Şu anda Konukoğlu Grubunda kaç kişi çalışıyor? 20 bin kabul etmiş olsak demek ki, hesap kolay olsun diye söylüyorum, 20 bin olsa bin yapar. Ben şuna inanıyorum, inanın şu anda bu işin öyle bir bereketi var ki ve benim Abdülkadir Konukoğlu kardeşim evelallah bu kapıyı bu şekilde açtığı zaman ardından herhalde Sabancı da gelecektir, Kale Grubu da gelecektir herhalde. Zeynep Hanım da orada hesapları yapıyor herhalde şu anda, kaç kişi alacağız diye onun hesabını yapıyor. Koç Grubu burada boş durmayacaktır, binlerce, on binlerce insan çalıştığına göre bu seferberliği lütfen patronlara ilet. Bak buradan çağrıyı, daveti yaptık."

Mart ayında işsizlik rakamlarının aşağı çekilmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "İşsizlikte oranı bir defa şöyle gümbür gümbür aşağıya çekmemiz lazım. O zaman, o derecelendirme kuruluşları falan filan var ya... Ne gerekçeler yazmışlar, ne gerekçeler. Sana ne be. Türkiye'de anayasa oylaması, sana ne. Sen kimsin ya." diye konuştu.

"Bizi yönetmeyeceksiniz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davos'ta son katıldığı Dünya Ekonomik Forum toplantısında eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn ile aralarında geçen görüşmeyi de şöyle anlattı:

"Görüşme yaparken dedim ki, 'Siz bize para verdiniz, bizi borçlandırdınız. Fakat biz size bu borcu ödeyeceğiz, şu anda ödüyor muyuz, ödüyoruz. Ama siz bizi yönetmeyeceksiniz. Eğer bizi yönetmeye kalkarsanız kusura bakma... O zaman ben buraya niye geldim? Ben bu ülkenin başbakanıyım, sen şimdi bizi yönetmeye kalkıyorsun. Paranı alıyor musun? Paranı al ama yönetmeye kalkıyorsan yok'. O gün bugün işi bitirdik ve ne oldu 23,5 milyar doları sıfırladık. Biz böyle geldik, böyle gidiyoruz."

Başbakan Binali Yıldırım'ın istihdamla ilgili girişimcilere ve iş adamlarına gerek vergi gerek sigorta priminde hükümetin vereceği desteği anlattığını hatırlatan Erdoğan, "Bugünden, hiç gecikmeden süratle adımı atıp, süratle de eleman alımını başlatarak temennimiz o ki şöyle mart ayı sonuna kadar Türkiye ciddi bir değişimi, dönüşümü yakalamış olsun. Onun için bunu sizlerle özellikle paylaşmayı milli bir görev telakki ediyorum, milli bir seferberlik ilanı olarak telakki ediyorum ve ben bu seferberliğin aktörleri olarak da sizleri görüyorum ve şimdiden kutluyorum, tebrik ediyorum." dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TOBB Türkiye Ekonomi Şurası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement