Topbaş, "15 Temmuz Şehitler Abidesi"Ni İnceledi - Son Dakika
Güncel

Topbaş, "15 Temmuz Şehitler Abidesi"Ni İnceledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ve himayelerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası çıkışında inşa edilen "15 Temmuz Şehitler Abidesi" açılışa hazırlanıyor.

12.07.2017 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ve himayelerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası çıkışında inşa edilen "15 Temmuz Şehitler Abidesi" açılışa hazırlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, açılışa hazır hale getirilmeye çalışılan 15 Temmuz Şehitler Abidesi'ni gezerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Topbaş, 15 Temmuz'un sene-i devriyesinde olunduğunu hatırlatarak, "Hiçbir milletin yaşamadığını yaşadık ve hamdolsun milletimizin imanıyla, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle ve iradesine sahip çıkmasıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bertaraf edildi. Şu anda yargının önünde hesap veriyorlar." dedi.

Millet olarak büyük bir kahramanlık destanı daha yazıldığını belirten Topbaş, şehitlerimize Allah'tan rahmet ve gazilere ise şifa dileğini ifade ederek, "Milletimiz 80 milyon büyük bir güç olduğunu ve millet olmanın ne olduğunu dünyaya gösterdi. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla burada 15 Temmuz Şehitler Abidesi veya Şehitler Makamı yapılıyor. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bunun sorumluluğunu biz aldık ve inşaatını biz yapıyoruz. Bu şerefli görev bize düştüğü için memnuniyetimi özellikle ifade ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız birkaç kez buraya uğradı ve talimatları oldu. Talimatları doğrultusunda ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Anıtı "Şehitler Makamı" olarak ifade eden Topbaş, yapılan işler hakkında teknik bilgiler de verdi. "15 Temmuz'daki 250 şehidimizi barındırıyor" diyen Topbaş, şöyle konuştu:

"Bizim geleneksel kubbe-kümbet ve Selçuklu tarzını yansıtan, orta merkezde de mukarnaslı bir havuzun bulunduğu güzel bir tasarım yapıldı. Her şehidimize bir tane olmak üzere 250 tane selvi ağacı ve 250 tane gül dikildi. Her bir selvinin altındaki aydınlatma direklerinde de cep telefonunda barkottan okutulduğunda şehidimizin ismi ve künyesi yer alıyor. Şehidimiz hakkındaki bilgileri alabiliyoruz. Şehitlerimizin isimleri içerideki kitabede de yer alıyor. Eserde 5 kemer var ve beşgen bir yıldız tasarımı var. 130 metrekarelik bir alana beşgen bir tasarım olarak inşa edildi. 5 yıldızın üç köşesinde şehitlerimizin ismi, ikisi de giriş olmak üzere tasarlandı. Gerçekten başarılı bir çalışma emeği geçenleri tebrik ediyorum. 15 Temmuz'da saat 18.30'da Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte bu eserin açılışını yapacağız. İnşallah zamanında bitecek ve İstanbul'dan, Anadolu'dan, yurt dışından insanlar buraya ziyarete gelecekler."

15 Temmuz ile ilgili çok öykülerle karşılaşıldığını bugün bir şehidin evini ziyaret ettiğini vurgulayan Topbaş, "Gerçekten seçilmiş insanlar. O kadar farklı öyküler ve yaşanmışlıklar var ki. Bu kahramanlarımız sayesinde bugün burada varız ve bayrağımız gönderde. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak ve milletçe geleceğe birlikte yürüyeceğiz. Bu kahramanlarımızı hayırla yad ediyoruz ve asla unutulmasını istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Topbaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Vatandaşlarımız bu makama geldiğinde görülecek ki burada sela sesi var. Basamaklarda da otursalar, yaklaşsalar da her daim o gün bizi meydanlara çağıran sela sesini duyacaklar. Sela, cuma günleri dışında bir tehditle karşı karşıya kaldığımız zaman milletçe bir araya gelinmesi adına çok önemlidir. Burada sela sesiyle manevi bir atmosferin oluşacağına inanıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Topbaş, '15 Temmuz Şehitler Abidesi'Ni İnceledi - Son Dakika


Advertisement