TOYP En Başarılı 10 Genç Programı Finalistleri Açıklandı - Son Dakika
Ekonomi

TOYP En Başarılı 10 Genç Programı Finalistleri Açıklandı

JCI Türkiye Genç Liderler ve Girişimciler Derneği tarafından bu yıl 18. kez düzenlenen TOYP - En Başarılı 10 Genç Programı'nın Türkiye finalistleri açıklandı.

16.11.2012 22:06  Güncelleme: 09:20

Junior Chamber International (JCI) Türkiye Genç Liderler ve Girişimciler Derneği tarafından bu yıl 18. kez düzenlenen Ten Outstanding Young Persons (TOYP) - En Başarılı 10 Genç Programı'nın Türkiye finalistleri açıklandı.

Finalistler, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve yaklaşık bin 500 gencin katıldığı gala gecesinde ödüllerini aldı.

Törende konuşan JCI Türkiye Başkanı Volkan Öztürk, bu yılki Türkiye finalistleri ile dünyada derece almak istediklerini söyledi.

10 kategori için toplam 51 duayenin görev aldığı jüri komitesinde Ayla Algan, Behzat Gerçeker, Murat Yalçıntaş ve Şafak Pavey gibi isimler adayları değerlendirdi.

"İş Dünyası, Ekonomi ve/veya Girişimcilik" alanında Tülin Akın, " Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi" alanında Can Yeğinsu, "Bilimsel Önderlik"te Melahat Bilge Demiröz, "Kültürel Başarı"da Aslı Jackson, "Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik"te Mehmet Enes Kutluca, "İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı" alanında Yusuf Çopur, "İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet"te Hasibe Kızıltaş, "Fen ve Teknik Gelişme"de Nuh Gedik, "Kişisel Başarı"da Yakup Akyol, "Tıbbi Yenilik ve Buluşlar"da da Fikri Y. Avcı ödül aldı.

JCI Türkiye Senatosu Özel Ödülü'nü Hasan Söylemez, JCI Türkiye Özel Ödülü'nü Evrim Gözener, GGH Özel Ödülü'nü ise Ertuğrul Belen almaya hak kazandı.

TOYP 2012 Türkiye finalistleri 2013 yılında düzenlenecek JCI Dünya Kongresi'nde Türkiye'yi temsil edecek. Türkiye, TOYP Programı'nda şimdiye kadar katıldığı dünya finallerinde toplam yedi kez birincilik elde etti.

-Junior Chamber International...-

Junior Chamber International'in (JCI), 118 ülkede 200 bini aşkın üyesi bulunuyor.

Örgüt, üyelerinin liderlik vasıflarını geliştirerek yaşadıkları toplumda pozitif değişime katkıda bulunmalarını hedefliyor. ICC, UN, UNICEF, UNDP ve Aiesec ile uluslararası ortaklığı olan JCI, Jacques Chirac (Eski Fransa Cumhurbaşkanı), Valerie Giscard Destaing (Eski Fransa Cumhurbaşkanı), Willy de Clerk (Eski AT Komisyon Başkanı), Gerald Ford (Eski ABD Başkanı), Taro Aso (Eski Japonya Başbakanı), Paul Schulter (Eski Danimarka Başbakanı) gibi birçok önemli ismi de üyesi olarak kendi bünyesinde barındırıyor.

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TOYP En Başarılı 10 Genç Programı Finalistleri Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement