Trabzon'da Play-off Savaşı - Son Dakika
Spor

Trabzon'da Play-off Savaşı

Trabzon\'da Play-off Savaşı

Spor Toto Süper Lig'de 30.haftanın perdesi Trabzonspor-Sivasspor maçıyla kapanıyor.

12.03.2012 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de 30. haftanın perdesi Trabzonspor- Sivasspor maçıyla kapanıyor. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak müsabakada Kuddusi Müftüoğlu düdük çalarken; Ali Saygın Özel ve Muharrem Yılmaz da bayrak sallayacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Hakan Özkan...

Saat 20: 00'da başlayacak karşılaşmayı Sporx Canlı Anlatım Servisi üzerinden takip edebilirsiniz. Dilerseniz Twitter üzerinden, #sporxcanli hashtag'i ile yorum yazarak Sporx Canlı Anlatım Servisi üzerinden yorumlarınızın gözükmesini sağlayabilir ve bu şekilde, maçla ilgili görüşlerinizi an be an iletebilirsiniz.

%%ANKET_2025%%

TRABZONSPOR'DA YÜZLER GÜLÜYOR

Ligdeki son maçında Beşiktaş'ı deplasmanda yenerek bu sezonki ilk derbi galibiyetini elde eden Trabzonspor, Sivasspor maçını kazarak 3 puan serisine başlamak istiyor. Beşiktaş deplasmanında oynanan futbol ve alınan galibiyetin moraliyle hazırlıklarını sürdüren Karadeniz ekibinde, Onur Kıvrak ve Alanzinho'nun sözleşmelerinin uzatılması da yüzleri güldürdü. Sivasspor karşısında kazanarak bu havayı sürdürmek isteyen Trabzonspor, uzun süredir forma giyemeyen Glowacki, Vittek ve Tayfun Cora bu karşılaşmada da yerini alamayacak.

SİVAS'TA HEDEF İLK DÖRT

Zorlu fikstürde Gençlerbirliği, Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında art arda puan kayıpları yaşayan Sivasspor, Trabzonspor deplasmanından üç puanla ayrılıp play-off'u için iddiasını sürdürmeyi amaçlıyor.

34 gündür galibiyete hasret olan kırmızı byeyazlılar, Karadeniz deplasmanına iddialı gitti. Cezalı Uğur Kavuk'un yanı sıra sakatlığı süren Hayrettin ve Ziya Erdal'dan Trabzonspor maçında yararlanamacak olan Rıza Çalımbay, zorlu deplasmana Galatasaray maçında yediği goller nedeniyle büyük eleştiri toplayan Stefan Senecky'i de götürmedi.

İLK 11'LER

TRABZONSPOR

Tolga Zengin

Celustka

Giray

Mustafa Yumlu

Cech

Zokora

Colman

Volkan

Adrian

Olcan

Burak

SİVASSPOR

Atilla

Faty

Rajnoch

Navratil

Kağan

Kıvanç

Kadir

Grosicki

Erman

Eneramo

Pedriel

STAT: Hüseyin Avni Aker

SAAT: 20: 00

HAKEM: Kuddusi Müftüoğlu

YAYIN: Lig Tv & Sporx Canlı Anlatım

KAZANAN ÖNE GEÇECEK

Trabzonspor ile Sivasspor, ligde 14. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 13 maçın 5'inden (biri hükmen) Sivasspor, 5'inden de Trabzonspor galip ayrıldı. 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Oynanan son 5 maçta ise bordo mavililer, 4 galibiyet, 1 beraberlik alırken yenilgi yüzü görmedi.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan mücadelelerde ise Trabzonspor'un üstünlüğü bulunuyor. 6 maçın 3'ünde sahadan galibiyetle ayrılan Karadeniz temsilcisi, 2 maçta beraberliğe razı olurken; Sivasspor deplasmandaki tek galibiyetini hükmen aldı.

REKOR İÇİN GERİ SAYIM

Spor Toto Süper Lig'de 30 golle gol krallığı yarışında zirvede bulunan Burak Yılmaz, iki gol daha atması halinde Trabzonspor tarihine geçecek.

Bordo Mavililerin çıkardığı son gol kralı olan Fatih Tekke, 2004-05 sezonunda attığı 31 golle lig tarihinde Trabzonspor'un bir sezonda en çok gol atan oyuncusu ünvanını almıştı. Fatih'i geçmek için 2 gole ihtiyacı olan Burak Yılmaz, kalan 5 haftada ve olası play-off maçlarında 10 gol daha bulursa Tanju Çolak'a ait lig tarihinin bir sezonda en çok gol atan oyuncu rekorunu da kırmış olacak.

SİVASSPOR DEPLASMANLARI BOŞ GEÇMİYOR

Sivasspor, bu sezon deplasmanda oynadığı 14 maçta 26 gol attı ve ligin dış sahada en golcü takımı oldu. Kırmızı Beyazlılar deplasmanda oynadığı tüm maçlarda rakiplerine gol atarak da ligde bunu başaran tak takım oldu. Sadece Fenerbahçe deplasmanında gol atayan Trabzonspor ise, bu alanda 2.basamakta yer alıyor.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Trabzon'da Play-off Savaşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement