Trabzon İl Halk Kütüphanesi 7 Gün 24 Saat Hizmet Verecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Trabzon İl Halk Kütüphanesi 7 Gün 24 Saat Hizmet Verecek

Trabzon'da 1961'de kurulan İl Halk Kütüphanesi, 7 gün 24 saat hizmet verecek.

25.10.2018 15:48

Trabzon'da 1961'de kurulan İl Halk Kütüphanesi, 7 gün 24 saat hizmet verecek.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un il ve ilçeleriyle toplam 15 kütüphanede 278 bin kitaba sahip olduğunu söyledi.

Okuma oranının Trabzon'da giderek arttığına dikkati çeken Ayvazoğlu, "Geçen yıl 20 bin olan üye sayımız, 2018 yılının ilk 6 ayında 24 bine ulaşmıştır." dedi.

Ayvazoğlu, ödünç verilen kitap sayısının, geçen yıl yaklaşık 289 bin olduğunu, 2018'in ilk 6 ayında ise 149 bin ödünç kitap verildiğini kaydetti.

Kütüphaneyi Trabzon halkına sevdirmek için her türlü çalışmayı yaptıklarını belirten Ayvazoğlu, "Kütüphanelerimizi kitapseverlerin hizmetine açıyoruz. 7/24 esasına dayanarak, önümüzdeki günlerde bu çalışma saatleriyle Trabzon halkımıza hizmet vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Ayvazoğlu, Trabzon Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle kütüphaneye gelen misafirlere büyük şehirlerde olduğu gibi belirli zamanlarda ikramlarda bulunacaklarını da kaydederek, destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Turizmin yanı sıra kültür açısından da Trabzon'un oldukça zengin bir şehir olduğuna vurgu yapan Ayvazoğlu, şunları söyledi:

"Trabzon, bölgenin kültür başkenti denebilecek özelliğe sahip. Maziden almış olduğu bu birikimi geleceğe aktarabilecek, İpek Yolu medeniyetinin önemli bir şehridir. Hem bu kültürü bugüne kadar muhafaza etmiş hem de bunu geleceğe aktarabilecek altyapıya sahiptir. Bunu da son yıllarda ayrıca hissettirmiştir. Bu kültürü turizmle birleştirdiğimizde her birinden ayrı ayrı faydalanacak konuma gelmiş durumdayız."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Trabzon İl Halk Kütüphanesi 7 Gün 24 Saat Hizmet Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement