Trabzonsporlu Aytaç: "Ailem ve Fakir Arkadaşlarım İçin Oynuyorum - Son Dakika
Güncel

Trabzonsporlu Aytaç: "Ailem ve Fakir Arkadaşlarım İçin Oynuyorum

Trabzonsporlu Aytaç: "Ailem ve Fakir Arkadaşlarım İçin Oynuyorum

Trabzonspor'un son haftaların formda oyuncusu 22 yaşındaki Aytaç Kara, kendisine krampon almak için yüzüğünü satan annesi, ailesi ve dar gelirli arkadaşları için oynadığını söyledi.

28.12.2015 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor'un son haftaların formda oyuncusu 22 yaşındaki Aytaç Kara, kendisine krampon almak için yüzüğünü satan annesi, ailesi ve dar gelirli arkadaşları için oynadığını söyledi.

Trabzonspor Dergisi'nin son sayısında, "Futbol sahalarının Robin Hood'u" olarak tanıtılan Aytaç Kara, röportajında yaşamını ve hedeflerini anlattı. Dergi, röportajda Aytaç'ı şu kelimeler tanımladı:

"Aytaç Kara, çocuk yaşlarda çamura bata çıka, toz toprak içinde kalarak başlamış futbol oyamaya… Altay'a transfer olduğunda ailesinin krampon alacak parası olmadığı için, annesi parmağındaki yüzüğünü satmış. Başarılı futbolcu o günden sonra kendi hayalleri için çıktığı yola, ailesi ve fakir arkadaşları için devam etmiş. Bu yönüyle fakirlere yardımlarıyla tanınan Köroğlu ya da Robin Hood'un futbol sahalarındaki temsilcisi de diyebilirsiniz ona."

HEDEF LİG ŞAMPİYONLUĞU VE MİLLİ TAKIM

Aytaç, amacının bordo mavili takımda şampiyonluk yaşamak olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Altay yıldız takımıyla birlikte Türkiye şampiyonluğu yaşadım. Sonrasında da Eskişehirspor'da kupa finalimiz olmuştu. Bundan sonraki hedefim ise lig şampiyonluğu yaşamak. Buna ek olarak Milli Takım'da düzenli olarak forma giymeyi hedeflediğimi de söyleyebilirim."

"AİLEM İÇİN FUTBOL OYNUYORUM"

Ailesinin futbola başlarken kendisine çok destek olduğunu belirten Aytaç Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oyuncuların çoğu futbolu kendileri için oynar. Ben ise ailem için futbol oynuyorum. Çünkü o zamanın şartlarında annemin Altay'a transfer olduğumda yüzüğünü bozdurup bana krampon aldığını biliyorum. Babam bana gelecek sağlayabilmek için sürekli çalıştı. Gelip maçımı izleyecek zamanı bile olmadı. Onlara ve çevremdeki fakir arkadaşlarıma yardım etmek için futbol oynuyorum. Bu düşünce, futbol oynarken bana güç veriyor. Futbol hayatımın sonuna kadar bu böyle devam edecek. Futbolculukta kazandığım ilk para ile hayalim ev almaktı. Eskişehirspor'a transferim sonrası kazandığım parayla aileme İzmir'de bir ev alarak bu hayalimi gerçekleştirdim."

"TRABZONSPOR'A SEMPATİM VARDI"

Trabzonspor'a transfer sürecini de anlatan Aykaç Kara, şu ifadeleri kullandı:

"Eskişehirspor'a beni Ersun Yanal transfer etmişti. Beni milli takımlardan tanıyordu. Eskişehirspor'daki performansım sonrası yine Ersun hoca döneminde Trabzonspor'a transfer oldum. Eskiden beri Trabzonspor'a sempatim vardı. Burası olumlu anlamda farklı bir şehir ve farklı bir takım. Herkes Trabzonspor'un farkını biliyor. Trabzonspor'a gelmeden önce futbolculuğumdaki en kötü sakatlığımı yaşadım. Burada ise tam formuma kavuştum derken yine ciddi bir sakatlık oldu. Uzun süre takımdan ayrı kaldım. Hem fiziksel, hem de psikolojik olarak kötü bir dönem geçirdim ama yılmadım. Tekrar formuma kavuşmak için çalışıyorum. Özellikle maç eksiğim var. 3–4 maç sonra hiçbir sıkıntım kalmayacak."

"TRABZONSPOR BENİM HAYATIM"

Trabzonspor'un kendisi için çok önemli bir yerde olduğunun da altını çizen Aytaç, şöyle devam etti:

"Trabzonspor benim hayatım. Küçük yaştan itibaren çok fazla Trabzonlu arkadaşım oldu. Hepsini çok severim. Şansıma hiçbir Trabzonluyla kötü anım olmadı. Şehir ise sevimli, zaten benim öyle takıntılarım olmaz. Her yere, her ortama uyum sağlayabilirim." - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzonsporlu Aytaç: 'Ailem ve Fakir Arkadaşlarım İçin Oynuyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement