'TRAKYA'NIN VERİMLİ KOBİ'LERİ PROJESİ' BAŞLADI - Son Dakika
Güncel

'TRAKYA'NIN VERİMLİ KOBİ'LERİ PROJESİ' BAŞLADI

TRAKYA Kalkınma Ajansı'nın hayata geçirdiği ve Avrupa Birliği'nin (AB) desteklediği 'Trakya'nın Verimli KOBİ'leri Projesi'nin protokolü imzalandı.

22.09.2021 23:38  Güncelleme: 23:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRAKYA Kalkınma Ajansı'nın hayata geçirdiği ve Avrupa Birliği'nin (AB) desteklediği 'Trakya'nın Verimli KOBİ'leri Projesi'nin protokolü imzalandı.

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından hayata geçirilen Trakya'nın Verimli KOBİ'leri Projesi'nin tanıtım toplantısı Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, bölgedeki OSB temsilcileri, Ticaret ve Sanayi Odası başkanları, iş insanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, bölgede bulunan KOBİ'lerin enerji verimliliğini artırmaları için projenin hazırlandığını belirterek, bölgedeki 300 firmayla görüşülerek birebir danışmanlık yapılacağını söyledi. "Proje, Trakya'da bulunan KOBİ'lerimizin enerji verimliliği, proses verimliliği, insan kaynakları verimliliği, süreç verimliliği gibi bütün bu işlemlerin iyileştirilmesi, firmalarımızın ulusal ve uluslararası alanda rekabetinin artırılabilmesi, daha iyi şartlarda ihracat yapabilmesi için bölgemizde 300 tane firmayla birebir danışmanlık yapılacak, Onlara az önce saydığım alanların iyileştirilmesi ve buradan elde ettiği tasarruflarla ve daha iyi şartlarda üretim yapma imkanı vererek Trakya bölgemizde bulunan KOBİ'lerimizin hem ulusal anlamda hem de uluslararası anlamda rekabet edebilmesini, sürdürülebilir bir ihracat ve çalışma yapabilmesini sağlamak amacıyla bu projeyi gerçekleştirdik" dedi.

'AVRUPA BİRLİĞİ FİNANSE EDİLİYOR'

Projenin finansmanının AB tarafından sağlandığını ve 30 milyon lira civarında olduğunu kaydeden Şahin, "Projenin Avrupa Birliği finansmanını sağlıyoruz. Yaklaşık 30 milyon TL'lik bir bütçesi var. Projemiz yaklaşık 3 sene sürecektir. Şuan ilk 6 ayını bitirmiş bulunmaktayız. İlk 6 ay özellikle hazırlık çalışmaları, nerede ve nasıl yapılacağıyla ilgili bütün süreçler tamamlandı. Önümüzdeki 2.5 yıl içerisinde inşallah bütün Trakya'daki 300 KOBİ'mize birebir giderek, birebir danışmanlık yaparak onların bütün süreçlerini inceleyerek ve onları iyileştirerek danışmanlık vererek projemizi tamamlamayı düşünüyoruz. Amacımız buydu. Fayda anlamında baktığımız zaman şirketlerde, süreç bittiğinde 3 yılın sonunda şirketlerimiz bu hizmeti aldıktan sonra, bu danışmanlığı aldıktan sonra biz gelmeden önce şirketlerinde, firmalarında yapmış oldukları iş ve işlemlerdeki karlılık oranını yüzde 10, yüzde 20, yüzde 30 oranında artıracak. Enerjiden, sudan, makine ekipman parkurundan ve hammadde gibi kaynak verimliliği noktasında firmalarımıza tasarruf yaptırmayı amaçlıyoruz" diye konuştu. Daha sonra, proje kapsamında iş ortaklığı bulunan kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve ticaret odalarının temsilcileri protokol imzaladı.

\'TRAKYA\'NIN VERİMLİ KOBİ\'LERİ PROJESİ\' BAŞLADI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'TRAKYA'NIN VERİMLİ KOBİ'LERİ PROJESİ' BAŞLADI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement