Trakya Üniversitesinin "İlk Tüp Bebeği" Dünyaya Geldi - Son Dakika
Güncel

Trakya Üniversitesinin "İlk Tüp Bebeği" Dünyaya Geldi

Trakya Üniversitesinin "İlk Tüp Bebeği" Dünyaya Geldi

Bir yıllık tedavinin ardından bebeğini kucağına alan aile, evlat hasretini gidermenin mutluluğunu yaşıyor Tüp Bebek Ünitesi Başkanı Prof. Dr. Elter: "Uzun süredir çocuk sahibi olamayan bir çifte Trakya'da ilk defa yardımcı olma fırsatını bulduk"

12.02.2014 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Tüp Bebek Ünitesi'nde ilk defa, tedavi gören bir çift tüp bebek sahibi oldu.

Bir yıllık tedavinin ardından Emir bebeği kucağına alan Hatice ve Murat Ayar çifti, evlat hasretini gidermenin mutluluğunu yaşıyor.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Tüp Bebek Ünitesi Başkanı Prof. Dr. Koray Elter, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüp bebek ünitesinin geçen yıl mayıs ayından bu yana faaliyet gösterdiğini söyledi.

Ünitenin ilk meyvesini verdiğini belirten Elter, "Emir bebek 4 bin 450 gram dünyaya geldi. Uzun süredir çocuk sahibi olamayan bir çifte Trakya'da ilk defa yardımcı olma fırsatını bulduk. Bu merkez Trakya'da da bir ilktir. Trakya'daki ilk ve tek kamu merkezidir. Buraya en yakın kamu merkez İstanbul'da Beylikdüzü'nde ve Bakırköy civarındadır" diye konuştu.

Elter, Hatice Ayar'ın 36 yaşında riskli bir gebe olduğunu ifade etti.

Elter, Bulgaristan ve Yunanistan'dan da tüp bebek için tedaviye gelen hastalar olduğunu, tüp bebek ünitesinin sağlık turizmi açısından da önem taşıdığını vurguladı.

Ayar'ın gebeliğini takip eden Yrd. Doç. Dr. Vedat Uğurel ise hastanın gebe kalmasının ardından 38 hafta 4 gün sonra sezaryen yöntemiyle doğum yaptığını ifade etti.

Uğurel, ilk tüp bebek denemelerinde olumlu sonuca ulaştıklarını, anne ve bebeğin gayet sağlıklı olduğunu dile getirdi.

"Çok mutluyuz"

Anne Hatice Ayar da bebeğine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu kaydetti.

Emir bebeğin ilk bebeği olduğunu aktaran Ayar, "Gördüğünüz gibi tam bir tosuncuk. En başından beri her şey çok güzeldi. Hocalarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

Baba Murat Ayar da çocuk özlemlerinin son bulduğunu, bir evladının olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Çocuk mutluluğunun kelimelerle anlatılamayacağını belirten Ayar, kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür etti. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trakya Üniversitesinin 'İlk Tüp Bebeği' Dünyaya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement