Transferin Lideri Trabzonspor - Son Dakika
Spor

Transferin Lideri Trabzonspor

Transferin Lideri Trabzonspor

Bordo-mavililer, durgun geçen transfer döneminde diğer ekiplere nazaran en hareketli kulüp olarak dikkat çekti. Karadeniz ekibi, Nwakaeme, Toure, Hosseini ve Amiri gibi transferlerde ayağını yorganına göre uzatmaktan ise geri durmadı.

23.08.2018 05:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ONUR DİNÇER

Trabzonspor, transferde en hareketli kulüp olarak dikkat çekiyor. Gerek UEFA'nın finansal fair play kuralları, gerekse ülkedeki kur artışları nedeniyle kulüpler transferde frene basarken, bordo-mavililer yeni sezon öncesi bir çok oyuncuyu kadrosuna kattı.

İranlı futbolcular Vahid Amiri ve Majid Hosseni ile başlayan transfer harekatı, sonrasında Lorient'den kadroya dahil edilen Senegalli stoper Zargo Toure'ye uzandı. İsrail ekibi Hapoel Beer Sheva'nın başarılı forveti Anthony Nwakaeme'yi de geçtiğimiz günlerde kadrosuna katan bordo mavili ekip, bu sezonki dördüncü yabancı oyuncu transferini gerçekleştirdi.

Karadeniz ekibi ayrıca Gençlerbirliği ile yollarını ayıran ve boşta olan Zeki Yavru'yu da kadrosuna kattı. Galatasaray; Emre Akbaba, Yuto Nagatomo, Muğdat Çelik gibi isimleri bonservisleriyle kadrosuna katıp, Onyekuru'yu kiralarken, Fenerbahçe Berke, Barış, Ferdi gibi kalıcı transferlerin yanında Slimani ve Ayew'i kiralık olarak kadrosuna kattı.

Beşiktaş ise Enzo Roco dışında henüz beklenen hiçbir büyük transfer gerçekleştirmedi. Trabzonspor transferdeki cesur hamleleriyle öne çıkarken, bir yandan dikkatli hareket etmesi de dikkat çekti. Nwakaeme için kulübüne ödenen 1.1 milyon euro, kendisini en pahalı transfer haline getirirken, Hosseni için 600 bin euro, Toure için 450 bin euro bonservis ücreti ödendi. Zeki Yavru, Vahid Amiri ise bonservissiz alındı.

Önce sattı, sonra aldı

Trabzonspor oyuncu satışından elde ettiği gelir ölçüsünde oyuncu alımı yapmaya özen gösterdi. Bu sezon bir çok önemli futbolcu ihracatı yapan Karadeniz ekibi, Okay Yokuşlu, Matus Bero ve Castillo gibi isimleri elden çıkardı. Üç futbolcunun satışından 10 milyon euro gelir elde ederek, bir şekilde sattığından fazlasını harcamayarak dengeli davrandı. UEFA ile olan anlaşması süren bordo-mavililer, bu konuda sıkıntı yaşamamak için dikkatli davrandı.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Transferin Lideri Trabzonspor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement