Troydem'den Akülü Engelli Aracı Şarj İstasyonlarına Zarar Verenlere Tepki - Son Dakika
Yerel

Troydem'den Akülü Engelli Aracı Şarj İstasyonlarına Zarar Verenlere Tepki

Troydem\'den Akülü Engelli Aracı Şarj İstasyonlarına Zarar Verenlere Tepki

Edirne’de Trakya Roman Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TROYDEM) Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Makas, kentte bazı caddelerde bulanan Akülü Engelli Aracı Şarj İstasyonlarına zarar veren vatandaşlara tepki gösterdi.

02.11.2016 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de Trakya Roman Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TROYDEM) Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Makas, kentte bazı caddelerde bulanan Akülü Engelli Aracı Şarj İstasyonlarına zarar veren vatandaşlara tepki gösterdi.

TROYDEM Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Makas, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu araçların şarj edilecek istasyonlara zarar veren arkadaşlarımıza çağrım her vatandaşımız birer engelli adayıdır. Bir gün o istasyonlara ihtiyaçları olabilir, bu konuda daha duyarlı olmalarını rica ediyorum" dedi.

Edirne ve ilçelerindeki engelli sayısı hakkında da bilgi veren Makas, "Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Bilgin Özbaş'a çok teşekkür ediyorum bizi bu konumda bilgilendirmediği ve yardım ettiği için. Edirne'de Trakya Roman Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye İstatistikler Kurumu 2011 Nüfus Konut Araştırma ve İstatistikler Raporu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzce tespit edilen toplam engelli sayısı 34 bin 550'dir. Ağır engelli sayısı7 bin 621'dir. Bakım ücreti alan engelli sayısı ise 2 bin 350 kişidir. Bu rakamlar Edirne 8 ilçe dahildir" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın engelli üzerinde gerçekleştirmesini planladığı projesinden de bahseden Makas, "Başkan Gürkan'ın engellilere olan sevgisi ve engelsiz bir kent yaratma çabası halen devam ediyor. Başkanımızın bana açıklama yapması üzerine biz engellilerin sesi olacağız ve onların sorunlarını yerinde çözeceğiz. Engelli raporu ve ruhsatı olan her vatandaşımıza araç verilmektedir ve bu uygulama ilimizde bir ilktir. Araçlar için şarj aleti istasyonlarımız var ve başkanımız yaşam merkezini en kısa zamanda açmayı düşünüyor. Diğer illere örnek olacak engelsiz bir şehir olacaktır" diye konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Troydem'den Akülü Engelli Aracı Şarj İstasyonlarına Zarar Verenlere Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement