Trump'ın Seyahat Yasağı Nedeniyle Kan Kanseri Olan ABD'li İlik Nakli Olamıyor - Son Dakika
Güncel

Trump'ın Seyahat Yasağı Nedeniyle Kan Kanseri Olan ABD'li İlik Nakli Olamıyor

ABD vatandaşı ve kan kanseri hastası olan Maziar Haşhemi, Trump’ın seyahat yasağı nedeniyle ilik nakli olamıyor.

28.03.2018 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD vatandaşı ve kan kanseri hastası olan Maziar Haşhemi, Trump'ın seyahat yasağı nedeniyle ilik nakli olamıyor.

ABD'nin Massachusetts eyaletinde yaşayan İran asıllı ABD vatandaşı olan Maziar Haşhemi'nin, kan kanseri hastalığından sağ kurtulabilmesi için tek umudunun kardeşinden yapılacak ilik nakli olduğu belirtiliyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın uyguladığı seyahat yasağı ise bu nakli imkansız hale getiriyor. Maziar Haşhemi'nin, yüzde 100 uyuştuğu İran'daki kardeşi Kamiar Haşhemi, seyahat yasağından dolayı ABD'ye gelemiyor.

Haşhemi'nin Avukatı Mahsa Khanbabai yaptığı açıklamada, 60 yaşındaki Haşhemi'nin kemik iliğinin nakledilmesi için Amerika Birleşik Devletleri'ne vize verilmeyen kardeşiyle Hindistan'da buluşmaya karar verdiğini ancak bu seçeneğin de engellendiğini söyledi.

1970 yılından bu yana Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan inşaat mühendisi olan Maziar Haşhemi yaptığı açıklamada, "Bu büyük bir haksızlık, artık bekleyecek gücüm kalmadı" dedi.

ABD vatandaşı olan ve kan kanseri teşhisi konulan Maziar Haşimi'nin doktorları hastalığından kurtulabilmesi için en kısa zamanda kemik iliği naklinin olması gerektiğini belirtiyor.

Trump'ın bir kararname ile 8 Aralık 2017 tarihinde yürürlüğe koyduğu seyahat yasağı listesinde, İran, Libya, Suriye, Yemen, Somali, Çad, Kuzey Kore ve Venezuela yer alıyor. - MASSACHUSETTS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trump'ın Seyahat Yasağı Nedeniyle Kan Kanseri Olan ABD'li İlik Nakli Olamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement