Trump, Powell, Kuzey Kore - Son Dakika
Güncel

Trump, Powell, Kuzey Kore

Küresel piyasalarda DXY, dikkatlerin ABD'de vergi reformunda ve makroekonomi ile para politikasına dair önemli gelişmeler öncesinde hafif yükselmiştir.

28.11.2017 08:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Donald Trump, vergi planı görüşmelerinin «iyi» gittiğini twitledikten sonra bugün de 8 Aralık'ta süresi bitecek bütçeyi görüşmek ve bu sırada vergi reformu ile ilgili de konuşmak için Cumhuriyetçi ve Demokrat liderler ile öğle yemeğinde biraraya gelecek. Bir yandan para politikası da yakından izleniyor; Powell bugün Washington'da konfirmasyon konuşmasını yapacak, Yellen ise yarın Kongre Ortak Komitesi'nde sunum yapacak. Gelişen risk görünümü ve Merkez Bankası'nın TL varlıklarını koruma amacıyla faiz artırmı yapacağı beklentileri TL'nin geçtiğimiz haftanın sonundaki momentumunu devam ettirmesini sağladı ve ZAR'a uyum sağlayan TRY USD karşısında değer kazandı. Kur bugün de iç ve dış gelişmelerle hareketli olacaktır.

EUR'daki değer kazancı Almanya'daki koalisyon hükümetinin geleceğine dair iyimserlik çerçevesinde devam etmektedir. Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in SPD ile koalisyon kurma konusundaki uzlaşmacı tavrı ve açıklamaları çerçevesinde piyasalara iyimserlik hakim olmaktadır. Almanya'daki büyük koalisyon iyimserliği EUR'ya pozitif yansımaktadır. USD ise vergi planı oylaması, Powell ve Yellen konuşmaları, GSYH, PCE, ISM-I gibi önemli haber ve veri akışı içinde kararsız bir görüntü sergilemektedir. EUR 1,1890 seviyesi üzerine geçmiş, 1,1960 direncini hedeflemektedir. Dün test edilen bu direncin kalıcı şekilde aşılması durumunda 1,2030 hedeflenebileek bir sonraki direnç noktasıdır. Kısa vadede destek 1,1890 ve 1,1820 seviyeleridir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Trump, Powell, Kuzey Kore - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement