Tüketiciler, Haklarını Arıyor - Son Dakika
Yerel

Tüketiciler, Haklarını Arıyor

Edirne İl Tüketici Hakem Heyetine geçen yıl yapılan 2 bin başvurudan bin 346'sı tüketicinin lehine sonuçlandı.

20.04.2011 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne İl Tüketici Hakem Heyetine geçen yıl yapılan 2 bin başvurudan bin 346'sı tüketicinin lehine sonuçlandı.

AA muhabirinin Edirne İl Tüketici Heyeti Başkanlığı'ndan aldığı bilgiye göre, geçen yıl 2 bin tüketici, aldıkları mal ve ve hizmetlerdeki çeşitli kusurlar nedeniyle Edirne İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı'na şikayette bulundu.

Hakem heyeti, şikayetlerden bin 598'ini değerlendirilirken, 402 şikayet ise incelenmek üzere 2011 yılına devredildi. İncelenen bin 598 şikayet dosyasından bin 346'sında karar tüketici lehine çıkarken, 159 karar ise tüketiciler aleyhine çıktı. Ara karar çıkan 93 şikayet dosyası ise bilirkişi incelemesine gönderildi.

Heyet, bu yıl ise yaptığı toplantılarda geçen yıl devredilen 402 şikayet dosyası ile birlikte 750 dosya hakkında karar verdi. Buna göre yılın ilk dört ayında 650 karar tüketici lehine çıkarken 100 karar aleyhine çıktı.

Tüketici hakları konusunda, bilinç düzeyini her geçen gün artıran Edirneli tüketiciler, en fazla bankacılık sektörü, cep telefonu, kılık kıyafet, kapıdan satışlar ve internet üzerinden yapılan satışlardan şikayetçi oldu.

-TÜKETİCİ ŞİŞME KADIN ÖZELLİKLERİNİ BEĞENMEDİ-

Bu arada Tüketici Hakem Heyetine ilginç şikayetler gelmeye devam ediyor.

Bir tüketici, satın aldığı şişme kadının özelliklerini beğenmemesi üzerine şikayetçi oldu. Hakem Heyeti'nin, alınan ürünün faturasını talep etmesi üzerine, tüketici faturayı ibraz edemeyince şikayetinden vazgeçti.

Bir başka şikayet ise, tanınmış bir kuruyemiş markasının ürününden ölü fare çıkması. Tüketici Hakem Heyeti, bu olayı da kendilerinin değilde İl Sağlık Müdürlüğü ile Tarım Müdürlüğü'nün değerlendirebileceğini belirterek tüketiciyi bilgilendirdi.

-FATURASIZ VE KAPIDAN SATIŞLARA DİKKAT-

Edirne İl Tüketici Hakem Heyeti yetkilileri, tüketicilerin, faturasız ve kapıdan satışlara çok dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.

Son zamanlarda kapıdan satışlardan şikayetlerin artığını ifade eden yetkililer, vatandaşların, satıcılar tarafından Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı gibi kurumların adını kullanarak, kandırıp boş senet imzalatıldığını kaydetti.

Yetkililer "Özellikle, bağda, bahçede, tarlada çalışan vatandaşlara, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geliyoruz. Çocuğunuzun derslerinin iyi olduğu bize bildirildi. Bizde kitap seti getirdik, aldığınıza dair imza atacaksınız denilerek boş senetlere imza attırılıyor. Vatandaşlarımız bunlara inanmamalı. "

- EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tüketiciler, Haklarını Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement