Tunceli'nde, Barış Bildirisini İmzalayan 7 Öğretim Görevlisine İdari Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Tunceli'nde, Barış Bildirisini İmzalayan 7 Öğretim Görevlisine İdari Soruşturma

Tunceli Üniversitesi'nde görevli 7 öğretim görevlisine, 'Barış bildirisine' imza attıkları gerekçesiyle haklarında idari soruşturma başlatıldı.

14.01.2016 15:17

Tunceli Üniversitesi'nde görevli 7 öğretim görevlisine, 'Barış bildirisine' imza attıkları gerekçesiyle haklarında idari soruşturma başlatıldı.

Türkiye'de 10 Ocak 2016 tarihinde yayınlanan ve çeşitli üniversitelerde görevli 1127 akademisyenin imzaladığı 'Barış Bildirisi' ile ilgili tartışma devam ederken, Tunceli Üniversitesi Rektörlüğü, bu metni imzalayan 7 öğretim görevlisi hakkında idari soruşturma başlattı.

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ubeyde İpek, devletin terörle mücadelesini 'Katliam ve kıyım' olarak gören bildiriye imza atan 7 öğretim görevlisi hakkında soruşturma başlatıldığını belirterek, şöyle dedi:

"Üniversitemizin bünyesinde görevli bulunan bir grup öğretim elemanının da aralarında bulunduğu bazı öğretim görevlilerinin imzaladığı bildiri ile devletimiz tarafından ülkemizde sürdürülmekte olan teröre karşı mücadelesini, katliam ve kıyım olarak nitelendirmişlerdir. Üniversitemiz kadrosunda bulunan ve bu bildiriyi imzalayan personel hakkında soruşturma başlatılmış olup soruşturma tamamlandıktan sonra ilgililere, kamuoyuna gerekli bilgi verilecektir."

Tunceli Üniversitesi'nde görevli olan ve 'Barış Bildirisi'ne imza atan 1127 akademisiysen arasında bulunan Tunceli Üniversitesi'nde görevli Yrd.Doç.Dr. Ahmet Kerim Gültekin, Araştırma Görevlisi Adnan Şahin, Doç.Dr. Candan Badem, Yrd.Doç.Dr. Gürçağ Tuna, Araştırma görevlisi Melek Zorlu, Araştırma Görevlisi Onur Özgür, Araştırma Görevlisi Savaş Dede hakkında idari soruşturma başlatılmasının ardından, 13 öğretim görevlisinin daha arkadaşlarına destek vermek amacıyla bildiriyi imzaladığı belirtildi. Tunceli Üniversitesi'nde bildiriye imza atacak öğretim görevlisi sayısının daha da artabileceği belirtildi. - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'nde, Barış Bildirisini İmzalayan 7 Öğretim Görevlisine İdari Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement