Tunceli Üniversitesi Rektörü İstifa Etti - Son Dakika
Güncel

Tunceli Üniversitesi Rektörü İstifa Etti

Tunceli Üniversitesi Rektörü İstifa Etti

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, AK Parti’den aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

10.02.2015 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, AK Parti'den aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Boztuğ'un büyükşehirlerden birinden aday adayı olacağı öğrenildi.

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyeliği görevinden istifa etti. Telefonla açıklama yapan Boztuğ, "Aday gösterilmem ve seçilmem halinde başta çözüm süreci olmak üzere, Alevi yurttaşlarımız ile dezavantajlı gruplar konusunda hükümetimizle birlikte çalışma yürütmekten büyük onur duyacağım" dedi.

Yarın aday adaylık için AK Parti'ye başvuru yapması beklenen Boztuğ, "Seçilsem de seçilmesem de Dersimli kardeşlerime hiçbir zaman sevgi ve saygıda kusur etmeyeceğim. Onların tüm sorunlarında yanlarında olacağım" diye konuştu.

Boztuğ'un büyükşehirlerden birinden aday adayı olacağı öğrenildi.

Boztuğ'un özgeçmişi şöyle:

"Durmuş Boztuğ, 10 Kasım 1957'de Adana'da doğdu. Orta öğrenimini Adana Karşıyaka Lisesi'nde, yüksek öğrenimini ise 1980 yılında Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Bölümünde tamamladı. 1983 yılında yüksek lisans öğrenimini, 1988 yılında ise doktora öğrenimini yine aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamladı. 1980-1988 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nde asistan/araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1988 yılında öğretim üyesi olarak Cumhuriyet Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nde göreve başladı. Jeoloji Mühendisliği Bölümü lisans eğitimi düzeyinde "Magmatik Petrografi" ve "Metamorfik Petrografi", yüksek lisans eğitimi düzeyinde "İleri Petrografi, Mineral Ayırma ve Granitoyid Petrojenezi" dersleri ve doktora düzeyinde ise "İzotopsal Jeoloji, Jeokronoloji, Türkiye Jeolojisi (H. Temiz ile birlikte)" derslerini verdi. Çalıştığı dönem boyunca "Yurtiçi Yüksek Lisans Bursu, TÜBİTAK (1981-1983)", "Araştırma Bursu, Fransa Hükümeti (Grenoble, CRPD-Nancy) (1983)" ve 2007 yılında Tectonophysics-Elsevier'den the most cited top 50 authors" ödülü almıştır. Bunun yanında "Araştırma Bursu, TÜBİTAK-DFG (Max-Planck Institute, for r Nuclear Physics, Heidelberg) (1996)", "Araştırma Bursu, TÜBİTAK-NATO-B2 (Max-Planck Institute, for r Nuclear Physics, Heidelberg) (2001-2002)" "Araştırma Bursu, TÜBİTAK-DFG (TU Bergakademie, Freiberg, Sachsen) (2004), "Araştırma Bursu, DAAD (TU Bergakademie, Freiberg, Sachsen)(2005)", gibi ödül ve burslardan yararlandı. Ayrıca bu dönemde bir çok bilimsel çalışmada yer aldı. 1989 yılında IV. Ulusal Kil Sempozyumu Bildiriler Kitabı (H. Yalçın ile), 1998 Ofiyolit-Granitoyid İlişkisiyle Gelişen Demir Yatakları Sempozyumu (T. Özer ve N. Otlu ile birlikte), 2001 Magmatik Petrojenez (N. Otlu ile), 2006 Guest Editor (N. Gule. ile birlikte) çalışmaları oldu. Bunun dışında, Turkish Journal of Earth Sciences, Journal of Asian Earth Sciences, Mineralogical Magazine, International Journal of Earth Sciences, Tectonophysics, Geological Journal gibi bilimsel dergilerde bilimsel hakemlik yaptı. 2008 yılında Tunceli Üniversitesi'nde Rektörlük görevine başlayan Prof. Dr. Durmuş Boztug'un yayınlanmış bilimsel makaleleri 100'den fazla olup, bunlardan 30'dan fazlası SCI kapsamında yer alan dergilerde yayınlanmış bulunmaktadır. Boztuğ, İngilizce bilmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır." - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tunceli Üniversitesi Rektörü İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement