Tunus, Başbakan Erdoğan'a Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Tunus, Başbakan Erdoğan'a Hazırlanıyor

Murat Muratoğlu - Tunus halkı ve yönetimi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Arap Baharı" ziyaretleri kapsamında Tunus'a yapacağı ziyarete hazırlanıyor.

14.09.2011 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Murat Muratoğlu - Tunus halkı ve yönetimi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Arap Baharı" ziyaretleri kapsamında Tunus'a yapacağı ziyarete hazırlanıyor.

AA muhabirinin izlenimlerine göre, Başbakan Erdoğan'ın yeni bir sürece giren Tunus'a yapacağı ziyaret, gazete ve televizyonlarda geniş yer buldu.

Tunus halkı, Erdoğan'ın dün Mısır'da yaptığı konuşmaları gazete ve televizyonlardan takip ederken, bugün akşam gerçekleşecek ziyaretin hazırlıklarını da sürdürüyor.

Tunus'ta yayınlanan El-Ahram, Sabah, Magrip gazeteleri, Başbakan Erdoğan'ın Mısır'daki konuşmalarına geniş verirken, Tunus halkı sokaklarda, kahvehanelerde ve gazete büfelerinde Erdoğan'la ilgili haberleri ilgiyle okuyor.

Tunuslular, Başbakan Erdoğan'ı çok sevdiklerini her defasında ifade ediyor. Tunuslu gençler, Başbakan Erdoğan'dan Filistin'le ilgili konuşma yapmasını istiyor.

Başbakan Erdoğan'ın ziyareti öncesinde, Tunus'ta yaşananların ve yeni dönemin simgesi haline gelen yasemin çiçeği satışlarının da arttığı görüldü.

Başbakan Erdoğan'ın, Tunus Geçici Hükümet Başbakanı Beji Caid Essebsi tarafından havaalanında resmi törenle karşılanması bekleniyor.

Erdoğan, Tunus'ta Cumhurbaşkanı Vekili Foued Mebezaa'yı ziyaret edecek ve Tunus'ta tabanı bulunan bazı siyasi parti liderlerini de kabul edecek.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus, Başbakan Erdoğan'a Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement