Türk Kültür ve Medeniyetini Tanıtma Programı Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Türk Kültür ve Medeniyetini Tanıtma Programı Sona Erdi

Türk Kültür ve Medeniyetini Tanıtma Programı Sona Erdi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ile İhlas Vakfı'nın birlikte düzenlediği ve Türkiye'de okuyan yabancı öğrencilere yönelik hazırlanan 15 günlük Türk Kültür ve Medeniyetini Tanıtma Programı İstanbul'da başarılıyla sona...

24.08.2013 21:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ile İhlas Vakfı'nın birlikte düzenlediği ve Türkiye'de okuyan yabancı öğrencilere yönelik hazırlanan 15 günlük Türk Kültür ve Medeniyetini Tanıtma Programı İstanbul'da başarılıyla sona erdi.

Prof. Dr. Mustafa Çetin Varlık ve Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil uluslararası öğrencilere Türk tarihi ve kültürü konusunda sunum yaptı. Gazeteci İsmail Kapan İslam coğrafyasındaki siyasi gelişmelerden, Prof. Dr. Hikmet Savcı da eğitimin insanlar üzerindeki etkilerinden bahsetti.

Uluslararası Öğrenciler, Tarih ve Kültür Araştırmacısı Ziya Burcuoğlu rehberliğinde İstanbul'un tarihi ve kültürel mekanları olan Eyüp Sultan Hz. Camii ve Külliyesi, Topkapı Sarayı, Yıldız Sarayı, Malta Köşkü, Şale Köşkü, Ayasofya, Sultan Ahmet, Süleymaniye, Yavuzselim, Fatih, Nuruosmaniye Camilerini, Yerebatan Sarnıcı ile Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı, Sahaflar Çarşısı, Panoroma 1453 müzesi, Miniaturk açık hava müzesi, Havacılık Müzesi, Anadolu Kavağı, İstanbul'un ilk kadısı ve belediye başkanı Hızırbey, İstanbul Kadılarından Ebusuud Efendi ile Zembili Ali Efendi, Ünlü Türk edebiyatçısı Necip Fazıl Kısakürek, İstanbul'un manevi büyüklerinden Ebul Vefa, Muhammed Emin Tokadi Hz.'ni gezdiler. Örenciler son olarak Boğaz gezisi ile de unutulmaz anlar yaşadı.

"SİZLER TÜRKİYE'NİN TEMSİLCİLERİSİNİZ"

Türk Kültür ve Medeniyetini Tanıtma Programı, İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay'ın yaptığı kapanış konuşması ile sona erdi. Okyay konuşmasında yurtdışından gelen öğrencilerle birlikte olmaktan çok memnun olduklarını ifade etti. Okyay, iki haftalık bir programla İstanbul'un tarihi ve kültürel mekanlarının ziyaret edildiğini inşallah gelecek sene Bursa, Edirne ve Kapadokya'nın da programa alınarak buralarında gezileceği müjdesini verdi. Daha sonra programa katılan öğrencilere törenle sertifikaları verildi. Aile fotoğrafı çektirilerek, gelecek sene buluşmak üzere vedalaştı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Kültür ve Medeniyetini Tanıtma Programı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement