Nazilli Türk Ocağında 'Atsız' Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Nazilli Türk Ocağında 'Atsız' Konuşuldu

Nazilli Türk Ocağında \'Atsız\' Konuşuldu

Nazilli Türk Ocağının düzenlediği bilgilendirme sohbetlerinde bu hafta 'Nihal Atsız ve Türk Milliyetçiliği' konusu tartışıldı.

25.12.2013 19:03  Güncelleme: 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Türk Ocağı'nın düzenlediği bilgilendirme sohbetlerinde bu hafta 'Nihal Atsız ve Türk Milliyetçiliği' konusu konuşuldu.

Türk Ocağı Nazilli Şubesi'nde Fen Lisesi Tarih öğretmeni İbrahim Uğur Gül'ün konuşmacı olarak katıldığı sohbetin açılış konuşmasını Türk Ocağı Başkanı Ahmet Çekim yaptı. Konuşmacı Uğur Gül, Türk Tarihi'ni ve kahramanlarını geniş biçimde değerlendirdikten sonra yaptığı konuşmasında; "Türk binlerce yıllık bir gerçektir. Bu gerçeğin zaman zaman ikinci plana itilir gibi olması geçici bir durumdur. Türk, devletine itaat edenlere merhametlidir, hoş görülüdür. Türk, bütün bu gerçeklerin bu ortasında, geleceği açık parlak olduğundan, durmaksızın üzerine saldırılır. Ama bu saldırılar boşunadır ve Türk'ün geleceği aydınlıktır. Devamla Nihal Atsız konusunda da; büyük Türkçü Nihal Atsız'ın 3 Mayıs 1944 yılındaki tutuklanmasına yol açan olaylara kadar bir değerlendirme yapmış, o yıllar Kafkasya Türklüğüyle Türkistan Türklüğü için çilelerle dolu esaret yıllarıdır. Bu dönemde Türkiye'de komünist faaliyetlerden rahatsız olan Nihal Atsız, Orhun Dergisinin Mart 1944'te yayınlanan 15. sayısında ve Nisan 1944'te yayınlanan 16. sayısında devrin başbakanı Şükrü Saraçoğlu'na iki açık mektup yayınladı. Özellikle ikinci mektup Türkçüleri komünizm aleyhtarı gösterilere sevketti Bu olaylar sebep gösterilerek, 7 Nisan 1944 tarihinde Atsız'ın Boğaziçi Lisesi'ndeki Edebiyat öğretmenliğine son verildi. Orhun Dergisi de Bakanlar Kurulu kararıyla kapatıldı" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli Türk Ocağında 'Atsız' Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement