Türk Şirketlerinden Türkmen Lider Berdimuhamedov' A Doğum Günü Hediyesi - Son Dakika
Ekonomi

Türk Şirketlerinden Türkmen Lider Berdimuhamedov' A Doğum Günü Hediyesi

Avaza Turizm bölgesinde Türk şirketleri tarafından inşa edilen 13 ayrı tesisin açılışı, doğum günü öncesi Devlet Başkanı Berdimuhamedov tarafından yapıldı

28.06.2013 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son yıllarda turizm atağı başlatan Türkmenistan'da Türk inşaatçılar tarafından yapılan 13 turizm tesisinin açılışı Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov tarafından yapıldı.

Yarın 56. doğum gününü kutlayacak olan Berdimuhamedov'a Türk müteahhitlerinden de doğum günü hediyesi geldi. Ülkenin batısındaki Avaza Turizm Bölgesinde Türk inşaatçılar tarafından kurulan 13 ayrı turizm tesisinin açılışı törenlerle yapıldı.

Yaklaşık 500 milyon dolara malolan oteller ve tatil köylerinin açılışına katılan Berdimuhamedov tesisleri gezdi. Açılış törenine çok sayıda yabancı konukla beraber bakanlar kurulu üyeleri ve Türk işadamları katıldı. İlk olarak Şahin İnşaat tarafından Türkmenistan Dışişleri Bakanlığına yapılan İpekyolu Tatil Köyü'ne gelen Berdimuhamedov, 160 kişilik tatil köyünü gezerek bilgi aldı. Ardından Hatipoğlu İnşaat, Kayı İnşaat, Belda İnşaat, Şahin İnşaat gibi şirketlerin inşa ettiikleri otellerin ve tatil köylerinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılan tesislerle birlikte Avaza'daki tesislerin yatak sayısının 7 bini bulduğu açıklandı. 2007 yılında başlatılan Avaza projesinde yeni açılan tesislerle birlikte otel ve dinlenme tesislerinin sayısı 27'ye ulaştı. Projenin yüzde 90'ı Türk şirketleri tarafından yapılırken, şu zamana kadar 2 milyar doların üzerinde üzerinde yatırım yapılan projenin toplam maliyetinin 7 milyar doları bulması bekleniyor.

Projede Türk şirketlerinin desteği sadece müteahhitlikle sınırlı kalmadı. Tesislerdeki personelin eğitimi de Türk turizmciler tarafından yapılıyor. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından otel personeline eğitim seminerleri veriliyor. Ayrıca, TİKA tarafından bölgede turizm meslek lisesi benzeri bir yapılanmanın kurulması da planlanıyor.

Personel eğitimi konusunda bilgi veren Türk Turizimci Turgut Gür, tesislerdeki yönetici kadrosundan  hizmetli personeline kadar Türk uzmanlar tarafından eğitildiğini belirtti. Gür, Avaza bölgesinde Türk şirketleri tarafından son derece modern tesislerin inşa edildiğini ve buna paralel olarak personel eğitimi konusunda da sürdürülebilir eğitimin önemli olduğunu söyledi.

Yarın ise etkinlikler kapsamında Polimeks İnşaat tarafından kurulan yat kulübü tesislerinin açılışı yapılacak. Daha sonra doğum günü kutlamaları çerçevesinde pop yıldızı Jennifer Lopez'in de sahne alacağı konser verilecek.

Konserde, Türkiye'den Mustafa Sandal'ın da yer alması bekleniyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk Şirketlerinden Türkmen Lider Berdimuhamedov' A Doğum Günü Hediyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement