Türkiye Kamu-Sen Bordro Yaktı - Son Dakika
Yerel

Türkiye Kamu-Sen Bordro Yaktı

Türkiye Kamu-Sen Bordro Yaktı

Türkiye Kamu-Sen Adıyaman Şubesi düşük maaş ücretlerine tepki göstermek için maaş bordosunu yakarak, basın açıklaması yaptı.

07.03.2012 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Adıyaman Şubesi düşük maaş ücretlerine tepki göstermek için maaş bordosunu yakarak, basın açıklaması yaptı.

Valilik önünde yapılan basın açıklamasında, Anayasaya göre 'memurların maaş artışları toplu sözleşme ile belirlenmek zorundadır' ifadelerine dikkat çeken, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Şemsettin Ağar, "Yıllardır kamu görevlilerini ezen, hakir gören, yok sayanlar, her fırsatta ilkleri yapmakla övünenler, bir ilke daha imza atmış ve tarihinde ilk defa memurlar yeni yılda maaş zammı alamamıştır. Memurlara toplu sözleşme hakkı getiren anayasa değişikliğinin üzerinden tam 18 ay geçmiştir. Ancak hala toplu

sözleşmenin nasıl yapılacağına dair kanun tasarısı ortada yoktur. 2012 Mart ayının ortasına geldiğimiz şu günlerde kamu görevlisi, emekliler, dul ve yetimler ile 4-C' li çalışanlar olmak üzere yaklaşık 5 milyon kişi, tam 3 aydır, dört gözle çıkarılacak kanunu ve maaş zammını beklemektedir. Memur memur olalı, böyle zulüm görmemiştir. Ama bu hükümet memura ve emekliye bu acımasızlığı reva görmektedir. Bizler de bordrolarımız yakarak bu zulmü protesto ediyoruz. Artık bu vurdumduymazlığınıza ve

sorumsuzluğunuza son verin. Memurlarımızın, emekli dul ve yetimlerimizin ve 4-C' li çalışanlarımızın daha fazla hak gaspı yaşamaması için bir an önce toplu sözleme kanununu taleplerimiz doğrultusunda çıkarın ve toplu sözleşme masasını kurun. Yüzünüzü bir kez olsun vatandaşa ve kamu görevlilerine çevirin. Kul hakkı yemekten vazgeçin; mazlumun ahını almayın. Memura hesap vermeye hazırlanın. Unutmayın ki, mazlumun bordrosunun ateşi, bir gün sizi de yakacaktır" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Kamu-Sen Bordro Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement