Türkiye'nin En Büyük Doğal Yaşam Parkı Trabzon'da Kuruluyor… - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin En Büyük Doğal Yaşam Parkı Trabzon'da Kuruluyor…

Türkiye\'nin En Büyük Doğal Yaşam Parkı Trabzon\'da Kuruluyor…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın katkılarıyla Türkiye'nin en büyük "Doğal Yaşam Parkı ve Geçici Hayvan Bakımevi" Trabzon'da kuruluyor.

25.04.2014 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın katkılarıyla Türkiye'nin en büyük "Doğal Yaşam Parkı ve Geçici Hayvan Bakımevi" Trabzon'da kuruluyor.

Türkiye'nin en büyük doğal yaşam parkı Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilen Trabzon ili, Maçka ilçesi, Çağlayan beldesinde, Esiroğlu mevkii sınırları içerisine bulunan 82 bin 900 m2'lik alan üzerine inşa edilecek.

22 Ocak 2014 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen 4 milyon 240 bin lira yatırım bedelli projeye Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2 milyon 400 bin liralık bir katkı ile destek sağlanacak. Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin illerine hizmet edecek kapasiteye sahip olacak.

Barınaklarla birlikte sokak hayvanlarının tedavilerinin yapılacağı bölümler ve ameliyathanelerin bulunduğu proje kapsamında kedi evi de yer alacak. Gelen ziyaretçiler için de dinlenme yerleri inşa edilecek.

82 bin 900 m2'lik alan üzerine inşa edilecek proje kapsamında, habitatları bölgede bulunan çengel boynuzlu dağ keçisi, karaca, ayı, yaban keçisi, vaşak gibi yaban hayvanlarından yaralı, güçten düşmüş, tedaviye muhtaç olanların tedavileri ardından da doğal yaşama dönmeleri için rehabilitasyonlarının yapılacağı "Yaban Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi" de kurulacak. Yaban hayvanları tedavileri için bölge dışına çıkılmasına gerek kalmayacak. Yerinde tedavi ile daha çok yaban hayvanı kısa sürede tedavileri edilecek, rehabilitasyonları sonrasında sağlıklı bir şekilde doğaya kavuşacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin En Büyük Doğal Yaşam Parkı Trabzon'da Kuruluyor… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement