Türkiye?nin En Yaşlı Lisanslı Kayakçısına Hazin Tören - Son Dakika
Güncel

Türkiye?nin En Yaşlı Lisanslı Kayakçısına Hazin Tören

Türkiye?nin En Yaşlı Lisanslı Kayakçısına Hazin Tören

Türkiye'NİN en yaşlı ve kategorisinde onlarca Türkiye Şampiyonluğu ve madalyası bulunan, geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren 78 yaşındaki Hasan Mutlu, binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni sonrası gözyaşları arasında toprağa verildi.

30.12.2014 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'NİN en yaşlı ve kategorisinde onlarca Türkiye Şampiyonluğu ve madalyası bulunan, geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren 78 yaşındaki Hasan Mutlu, binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni sonrası gözyaşları arasında toprağa verildi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da Erciyes dağına geldiklerinde " Sizlere kayak öğreteyim. Çok zevkli?? önerisinde bulunan 2 eşinden 10 çocuk, 25 torun sahibi Hasan dede'nin Buz pateni yaptıktan sonra evine dönerken elim bir trafik kazasında yaşamını yitirmesi spor camiasında üzüntü yarattı. Erciyes Kayak Merkezi'nde gençlere taş çıkartarak kayak yapmasıyla, Erciyes dağına yaptığı tırmanışlarla ünlenen ve adrenalin tutkunluğuyla bilinen 78 yaşındaki Hasan Mutlu'ya dün gece Kocasinan ilçesindeki Büyükşehir belediyesine ait Anadolu Harikalar Diyarındaki Buz patent pistinde 1 saat kadar kaydıktan sonra, evine gitmek üzere raylı sisteme binmek için yolun karşısına geçmek istedi. O sırada, doktor Osman Selçuk'un kullandığı 38 YP 801 plakalı otomobil Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2011 yılında Erciyes dağındaki toplu açılış töreninde kayak takımı hediye ettiği Hasan Mutlu olay yerinde öldü.

SON ZAMANLARDA BUZ PİSTİNDE KAYMAYA MERAK SALMIŞTI

Hafta içi ve sonlarında ayağına geçirdiği kayak takımlarıyla adeta gençlere taş çıkartırcasına, ustalıkla Erciyes dağının toz karlı pistlerinde kayıp, herkesin ilgi odağı olan, asıl mesleği duvarcılık ve taş ustalığı olan Hasan Mutlu, dağda 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve 12. Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan'da bir çok karşılaşmış, Erdoğan,ak sakallı Hasan Mutlu'ya bir kayak takımı armağan etmişti. Hasan dede, 25 Ekim'de de Talas Raylı sistem açılmışına gelen başbakan Ahmet Davutluoğlu'nun adeta yolunu keserek, " "Erciyes'te size kayak öğretmek istiyorum" demiş, Başbakan Davutoğlu bu teklife olumlu yanıt verip, "Ben Erciyes'i çok seviyorum, zaman bulursam neden olmasın" yanıtını vermişti.??Türkiye'nin en yaşlı kayak yarışmacısı " ünvanına sahip Hasan dede, son 10 yılda masterler dalında, Türkiye Kayak Federasyonunca Uludağ'da, Palandöken'de, ve Erciyes'te düzenlenen bir çok Türkiye şampiyonasında onlarca madalya kazınıp, birincilik kürsüsüne çıkmıştı. Son bir yıldır buz patenine merak salan ve Hasan Mutlu " Kayak yaptım ve katıldığım masterler yarışmalarında madalyalar aldım. Erciyes dağının zirvesine sayısız tırmanış yaptım. Dağcılık Federasyonun Erciyes dağı tırmanışylarında ve eğitim faaliyetlerine gençlerle birlikte katıldım. Şimdi de buz pistinde kayıyorum. Bana buz pistinde kaymayı öğreten eğitmenlerime teşekkür ederim??diye konuşuyordu.

YAMAÇ PARAŞÜTÜ YAPMAK İSTİYORDU

Hasan dede'nin oturduğu Hacılar ilçesinin belediye ve HADAK spor kulübü başkanı Doğan Ekici " Hasan dede çok renkli bir kişilige sahip, bizim HADAK kulübünün lisanslı sporcusuydu. Cumhurbaşkanları, başbakanlar başta olmak üzere herkes onu kayakçılığıyla, dağcılığıyla, buz pistinde paten yaPmasıyla tanırdı. Çok sağlam bir vücudu vardı. Hele hele kayakta adeta gençlere taş çıkartıyordu. Son zamanlarda buz pateni pistinden neredeyse çıkmaz olmuştu. Yamaç paraşütü yapmak da istiyordu. Uçmak ne güzel olur diye bana kendisini yamaç paraşyatü için Talas ilçesine götürmem için ısrar ediyordu.?? diye konuştu. Hasan Mutlu ile ölümünden 15 dakika öncesine kadar Anadolu Harikalar Diyarı Buz pistinde birlikte olan birlikte olan buz pateni eğitmeni Mustafa Özkan, "Hasan amca çok sevdiğimiz bir insandı. Dün saat 16.00 sıralarında geldi ve birlikte sohbet edip patenle kaydık. Yaklaşık 1 saat paten yaptıktan sonra üzerini değiştirdi. Sonra buradaki bir odada akşam namazını kıldıktan sonra evine gitmek üzere bizimle vedalaşı,p ayrıldı. Buz pateni salonundan çıktıktan sonra tramvaya binmek için yolun karşısına geçmek istemiş. Tam bu sırada bir otomobil çarpmış. Olayı duyduğumuzda inanamadık, çok üzüldük. Çok iyi bir insandı ve hepimizin neşe kaynağıydı. Allah rahmet eylesin, yakınlarına başsağlığı dileriz" diye konuştu.

HACILAR İLÇESİNDE HAZİN TÖREN

Hasan Mutlu'nun cenaze namazı Hacılar ilçesindeki Camikebirde binlerce kişinin katılımıyla kılındı. TBMM Başkan vekili Sadık Yakut, Ak Parti milletvekilleri Yaşar karayel ve İsmail Tamer, Hacılar belediye başkanı Dogan Ekinci'nin de hazır bulunduğu cenaze namazı sırasında Hasan dedenin çocukları, torunları ve yakınları gözyaşı döktü. Cenaze dahna sonra ilçe mezarlığında toprağa verildi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye?nin En Yaşlı Lisanslı Kayakçısına Hazin Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement