Türkiye'nin Katılmadığı Eurovision'da Genç Müzisyen Melis Bilen İsviçre'nin Eurovision Adayı Olmak... - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Katılmadığı Eurovision'da Genç Müzisyen Melis Bilen İsviçre'nin Eurovision Adayı Olmak...

Türkiye\'nin Katılmadığı Eurovision\'da Genç Müzisyen Melis Bilen İsviçre\'nin Eurovision Adayı Olmak...

Türkiye'nin katılmadığı Eurovision şarkı yarışmasına bu kez Türkiye'den genç bir müzisyen İsviçre'nin Eurovision'daki adayı olmak için yarışıyor.

03.11.2013 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin katılmadığı Eurovision şarkı yarışmasına bu kez Türkiye'den genç bir müzisyen İsviçre'nin Eurovision'daki adayı olmak için yarışıyor. Şimdiye kadar 100'e yakın şarkı yazan ve besteleyen şarkıcı, besteci ve söz yazarı Melis Bilen, İsviçre'nin yabancı şarkıcıların katıldığı ön elemeyi geçti ve finale giden süreçte son maratona girdi. Melis Bilen eğer yaklaşık 100 adayın bulunduğu yarışmada 4-18 Kasım tarihleri arasında yapılacak oylamadan başarıyla çıkarsa ilk 18'e girmeye hak kazanacak. İsviçre'nin yanısıra dünyanın değişik ülkelerinden şarkıcıların da bulunacağı 18 kişilik listenin 9'u halk oyuyla, 9'u da jüri tarafından belirlenecek. 30 Kasım'da ise bu 18 kişi İsviçre jürisi önünde canlı performans sergileyecek. Bu performanstan sonra geriye sadece 6 kişi kalacak.Bu 6 kişi de 1 Şubat'ta Bodensee Arena'da Kreuzlingen'de canlı yayında performansını sergileyecek ve yine yüzde 50 halk, yüzde 50 jüri oyuyla İsviçre'yi temsil edecek kişi belirlenecek. Melis Bilen'in ilk hedefi bu 18 kişilik listeye girmek. Ardından da son 6'ya kalabilmeyi ve İsviçre'nin adayı olmayı hedefleyen Melis Bilen Türkiye'de ve Avrupa'da yaşayan herkesi öncelikle internet oylamasına katılmaya ve kendisine oy vermeye çağırıyor. Melis Bilen'in İsviçre'nin adayı olmak için yaptığı girişim İsviçre ve Alman basınında da yankı buldu.

-SOSYAL MEDYADA GENİŞ BİR HAYRAN KİTLESİ VAR-

İsviçre'nin yabancı şarkıcılar için Eurovision elemelerine katılma fırsatı yaratması üzerine 5 şarkısıyla İsviçre'ye farklı türlerde 5 şarkı gönderdiğini söyleyen Melis Bilen, "Herkesin beğenisine uygun şarkılar gönderdim. Poptan, rock müziğine ve elektroniğe kadar. Hangisini beğenirlerse onu seçsinler diye çok alternatifli gönderdim. Türkiye bu kez Eurovision'da yarışmıyor ama, ben İsviçre'nin Eurovision'daki adayı olursam Türkiye'yi de en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum. Bu nedenle herkesi internet oylamasına katılarak bana destek olmaya davet ediyorum" dedi.

-"BELKİ DÜNYADA ÇIKIŞ YAPARIM"-

Esas mesleği endüstri mühendisliği olan Melis Bilen, müzik tutkusu için mesleğini bıraktığını belirtiyor. İngilizce ve Türkçe şarkılar yazıp besteleyen Melis dört oktavlık sesiyle Türkiye'nin yanı sıra Güney Amerika başta olmak üzere birçok ülkede sosyal medyada kendisine hayran kitlesi yaratmış durumda. Melis Bilen bu yıl ortasında gerçekleştirdiği Brezilya, Arjantin ve Uruguay'ı kapsayan konser programı vesilesiyle çoğunluğunu Güney Amerika'da olmak üzere 40 bine yakın twitter takipçisi olduğunu söylüyor. Uluslararası alanda iş yapacak projeler üzerinde çalıştığını ve İsviçre Eurovision adaylığının bu kapsamda iyi bir fırsat olduğunu ve eğer İsviçre'nin adayı olursa bunun kendi müzik kariyeri açısından da büyük bir gelişme olacağını söyleyen Melis Bilen " Türkiye'de şimdiye kadar maalesef bir çıkış yakalayamadım. Belki şansım Eurovision ile benden yana güler ve dünyada çıkış yaparım"dedi.

Melis Bilen'e oylarıyla destek olmak isteyenler http://www.eurovisionplatform.sf.tv/videos linki üzerinden oy verebilecekler.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Katılmadığı Eurovision'da Genç Müzisyen Melis Bilen İsviçre'nin Eurovision Adayı Olmak... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement