TÜRSAB Başkan Adayı Çakmak: Türkiye'nin Kurtuluşu Turizmde - Son Dakika
Ekonomi

TÜRSAB Başkan Adayı Çakmak: Türkiye'nin Kurtuluşu Turizmde

TÜRSAB Başkan Adayı Çakmak: Türkiye\'nin Kurtuluşu Turizmde

Emin Çakmak, "Bizim hedefimiz Türkiye'ye 100 milyon turist getirmek ve 100 milyar dolar gelir sağlamak." dedi.

18.09.2013 09:42  Güncelleme: 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Adayı Emin Çakmak, az turist gelmesi nedeniyle devletin turizm sektöründeki kaybının 70 milyar dolar olduğunu belirterek, "Turizm, Türkiye'nin kurtuluşudur. Bizim hedefimiz Türkiye'ye 100 milyon turist getirmek ve 100 milyar dolar gelir sağlamak" dedi.

Kasım ayı sonunda yapılacak TÜRSAB Genel Kurulu'nda başkanlığa aday olduğunu geçtiğimiz aylarda açıklayan Çakmak, "TÜRSAB Hepimizin" sloganıyla başlattığı seçim kampanyasını Trakya ve Ege'de seyahat acenteleriyle buluşarak sürdürüyor. Emin Çakmak, Türkiye'nin atıl duran yüzde 70-80'e varan turizm kapasitesi bulunduğunu ve bunu harekete geçirme görevinin TÜRSAB yönetiminde olduğunu söyledi.

Çakmak, şunları kaydetti: "Ehil olmayan ve gerçek görevini yapmayan TÜRSAB yönetiminin yol verdiği kaçaklar yüzünden Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük gelir kaynağı olan turizmden kaybı 80 milyar dolardır. Bu rakam seyahat acentelerinin cebinden çalınmış ve nereye gittiği belli olmayan paradır. TÜRSAB'ın eskimiş olan yönetimi artık Türkiye'nin en değerli gelir kaynağı turizm için çalışmıyor. Kurumsal yapısını kaybetti, kişisel ihtiraslarla yönetilir hale geldi. Üzerine vazife olmayan başka işlerin peşine düştü. Göstermelik ve hayali rakamlarla kamuoyunu ve devlet yönetimini aldatmaya çalışıyor. 100 milyon turist alması gereken ülkemizin 30 milyon turist almasının sorumlusu 'satış ve pazarlama' görevini yapmayıp başka işlere soyunan TÜRSAB yönetimidir. Turizm Türkiye'nin kurtuluşudur. Türkiye'ye gerçek bile olması tartışılan 30 milyon turist 30 milyar dolar gelir. İstanbul için 8 milyon turist Türkiye için yüz kızartıcı rakamlardır. Bu cılız rakamlarla Türk turizmi kurtulamaz. Bizim hedefimiz Türkiye'ye 100 milyon turist 100 milyar dolar gelir, İstanbul'a 30 milyon turist 30 milyar dolar gelirdir. Devamlı hayali rakamlar açıklayan TÜRSAB Türk halkını ve Türkiye'yi yönetenleri aldatmaktadır. Türkiye'yi bu kadar zarara uğratan bir TÜRSAB yönetimi Türk turizmi için hangi devrimi yaptı ve ne yüzle yeniden TÜRSAB'a aday olmak için sinsi planlar yapıyor."

Çakmak, TÜRSAB'ın yönetiminin eskidiğini savunarak, "Türk turizminin geleceği için değişim zamanıdır. Hedefimiz 100 milyon turist 100 milyar dolar turizm geliridir. Türkiye için, tüyü bitmemiş yetimin 'ah'ı için, yeni TÜRSAB yönetimiyle ve yeniden güçlenecek, cebi para dolacak" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi TÜRSAB Başkan Adayı Çakmak: Türkiye'nin Kurtuluşu Turizmde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement