"Türkiye ve 2. Dünya Savaşı" Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

"Türkiye ve 2. Dünya Savaşı" Sempozyumu

"Türkiye ve 2.Dünya Savaşı" konulu sempozyum düzenlendi.

16.02.2013 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus İlçesi'ne bağlı Yenice beldesinde

"Türkiye ve 2. Dünya Savaşı" konulu sempozyum düzenlendi.

Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci, belediyenin, Çağ Üniversitesi'yle birlikte düzenlendiği sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, İnönü ile Churchill'in ilçede gerçekleştirdiği görüşmenin barış açısından büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

2. Dünya Savaşı sırasında yapılan İnönü-Churchill Yenice Barış Görüşmeleri'nin önemine değinen Bedestenci şöyle devam etti:

"Etrafı ateş çemberiyle çevrili olan Türkiye'nin o dönemdeki Cumhurbaşkanı İnönü, müttefiklerin tekliflerini reddederek, savaşın ülke bağımsızlığının önüne geçemeyeceğini ve Türkiye'nin uluslararası ilişkilerde hiçbir ülkenin düşmanı olmadığını göstermiştir. Zamanımızda, dünyada ve çevremizde cereyan eden askeri, politik, ekonomik ve kültürel olaylar dikkate alındığında, İnönü-Churchill Yenice Barış Görüşmeleri'nin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır."

Belediye Başkanı Ali Kuru ise, bu görüşmenin Türkiye'nin 2. Dünya Savaşı'na girmesini önlediğini öne sürerek "Ulu Önder Atatürk'ün, 'Yurtta sulh, cihanda sulh' özdeyişini kendine şiar edinmiş olan Yenice beldesi, geçmişte ve günümüzde her zaman barıştan yana olmuş, olmaya devam etmektedir" diye konuştu.

Muhabir: Selahattin Özbozkurt/ Mustafa Çiftçi

Yayıncı: Tevfik Işık - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Türkiye ve 2. Dünya Savaşı' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement