Turunçova Beldesindeki Kumar Sorunu - Son Dakika
Yerel

Turunçova Beldesindeki Kumar Sorunu

Finike Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Turunçova beldesinin bazı suçlarla ön plana çıktığını, bölgede özellikle kumar konusunda bir zafiyet olduğunu belirterek, "Eğer mevzuat çerçevesinde ele geçirdiğimiz en ufak bir delil, belirti olursa ben o"...

28.03.2012 18:00

Finike Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Turunçova beldesinin bazı suçlarla ön plana çıktığını, bölgede özellikle kumar konusunda bir zafiyet olduğunu belirterek, "Eğer mevzuat çerçevesinde ele geçirdiğimiz en ufak bir delil, belirti olursa ben o işyerini, kahvehane veya kıraathaneyi çalıştırmam" dedi.

Finike ilçesine bağlı Turunçova beldesinde güvenlik toplantısı yapıldı. Turunçova Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıya Finike Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Turunçova Belediye Başkanı Mehmet Salur, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hüseyin Özbek, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Çolak, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Görgülüarslan, toplantıda yaptığı konuşmada, toplantıya katılımın azlığından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Vatandaşlarımızın çoğunluk oluşturduğu toplantıya hitap etmek isterdim" dedi.

Turunçova beldesinin bazı suçlarla ön plana çıktığını, bölgede özellikle kumar konusunda bir zafiyet olduğuna dikkati çeken Görgülüaslan, kumar oynanan yerlerin tespitin zor olduğunu, ancak bu yerleri tespit ettiklerinde en ağır cezayı uygulayacakları vurguladı.

Bazılarının, kumarı kendilerine gelir kapısı edindiğini aktaran Görgülüaslan, şunları söyledi:

"Vatandaşın hem parasını hem maneviyatını hem insanlığını sömürüyorlar. Eğer mevzuat çerçevesinde ele geçirdiğimiz en ufak bir delil, belirti olursa ben o işyerini, kahvehane veya kıraathaneyi çalıştırmam. Bizim sıkıntımız şu, tespiti zor oluyor. Ancak en ufak bir belirtide biz en ağır ceza neyse onu uygularız. Kanunen 30 gün, o nedenle 30 gün süreyle kapatırım, zerre kadar merhamet etmem."

Beldede yaşayan herkesin bu konuda görev ve sorumluluğu olduğunu vurgulayan Görgülüaslan, "Mekanın sağında solunda gözetlemecilik yaparak, (Jandarmanın arabası geliyor mu) diye takipte olanlar, yarın öbür gün bir menfaat çatışması olduğunda (Burada kumar oynatıyorlar) demesi çok doğru değil. Bu bataklığın içine herkesin bir yakını düşebilir. Bu hepimizin sorunu mücadele etmekte hepimizin görevi" diye konuştu.

Kaymakam Görgülüaslan, sorunun çözümü için vatandaşların da üzerlerine düşen bir takım görevler konusunda katkı sunması gerektiğini dile getirdi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turunçova Beldesindeki Kumar Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement