Tutuklu ve Hükümlüler "Son Kuşlar" Oyununu İzledi - Son Dakika
Güncel

Tutuklu ve Hükümlüler "Son Kuşlar" Oyununu İzledi

Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Devlet Tiyatroları sanatçılarınca "Son Kuşlar" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

12.12.2016 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Devlet Tiyatroları sanatçılarınca "Son Kuşlar" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında, "Son Kuşlar" adlı oyun, Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki tutuklu ve hükümlülerle buluştu.

Yönetmenliğini Turgay Tanülkü'nün yaptığı oyun, beğeniyle izlendi.

Cezaevindeki tiyatro oyunu gösterimine, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz da konuk oldu.

Vali Civelek, oyunun ardından yaptığı konuşmada, İstanbul'daki terör saldırısını nefret ve şiddetle kınadığını söyledi.

Oyunu sahneye koyanlara teşekkür eden Civelek, "Adalet Bakanlığımızın sosyal sorumluluk projesi kapsamında, gerçekleştirmiş olduğu proje içerisinde Sait Faik Abasıyanık'ın 'Son Kuşlar' adlı eserini usta sanatçı, üstat Turgay Tanülkü'nün yönetiminde değerli sanatçılardan izledik. Bizler için anlamlı ve önemli olan eserin tiyatroya yansıtılmasında başta emeğe geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz da İstanbul'daki terör saldırısı nedeniyle üzüntülü olduklarını ifade etti.

Bu milleti, millet yapan duygulardan bir tanesinin yaşanan bu duygular olduğunu aktaran Yavuz, şunları söyledi:

"Bizi biz yapan ağlamak. Bir olduğumuz sürece hangi örgüt olursa olsun, göreceksiniz bu ülkeye zerre zarar veremeyecek. Bir dönem atalarımızın yaptığı gibi onları da bu topraklara gömeceğiz. İstanbul'da hain saldırı sonucu şehit olan başta emniyet mensuplarımız olmak üzere şehitlere Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tutuklu ve Hükümlüler 'Son Kuşlar' Oyununu İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement