Uedaş'ın Dev Projesinde Sona Yaklaşıldı - Son Dakika
Yerel

Uedaş'ın Dev Projesinde Sona Yaklaşıldı

Uedaş\'ın Dev Projesinde Sona Yaklaşıldı

Güney Marmara bölgesinde elektrik dağıtım hizmeti veren Uludağ Elektrik Dağıtım (UEDAŞ) tarafından başlatılan çalışma kapsamında Marmara Adası’nda yoğun çalışan mermercilerin elektrik taleplerine deniz altından çözüm getirildi.

19.08.2015 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Marmara bölgesinde elektrik dağıtım hizmeti veren Uludağ Elektrik Dağıtım (UEDAŞ) tarafından başlatılan çalışma kapsamında Marmara Adası'nda yoğun çalışan mermercilerin elektrik taleplerine deniz altından çözüm getirildi.

Kapasite artışı için başlatılan projede Erdek'ten Marmara Adası'na 11,5 kilometre uzunluğunda denizaltı elektrik kablosu tesis edildi. Yakında elektrik verilecek olan kablo ile adaya daha kaliteli ve kesintisiz enerji hizmeti verilmesi amaçlanıyor. UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe, "Adanın mevcut denizaltı kablosu 1988 yılında 3x120 minimetrekare kesitli olarak tesis edilmişti. Yeni tesis edilen kablo tam iki katı kapasiteyle adaya yaklaşık olarak 35 megawat güç taşıma imkanı sağlamış olacak. Proje aynı zamanda 5 yıllık süre içerisinde tek kalemde yapılan en büyük yatırımımız olması açısından önem taşıyor" dedi.

Yatırım programları çerçevesinde 2015 yılında ihale edilen projenin maliyeti yaklaşık olarak 16 milyon lira civarında olduğunu ifade eden Efe, "Önde gelen bir kablo firması tarafından 3x240 minimetrekare kesitli yaklaşık 11,5 kilometre boyunda eksiz olarak imal edilmiştir. Denizaltı kablo çekim işi tamamen hava ve deniz şartlarına bağlı olduğu için rüzgarsız ve sakin bir günde anlık hava tahmin ölçümleri alınarak yapıldı. Uygun şartlar beklenerek denizaltı kablo montaj işlemi başlatılmış ve yaklaşık 3 gün sürmüştür. Şuan kablonun karadaki bağlantıları devam etmekte olup, eylül ayı içerisinde enerji verilmesini planlamaktayız" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uedaş'ın Dev Projesinde Sona Yaklaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement