Uğur Mumcu Edirne'de Karanfillerle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Uğur Mumcu Edirne'de Karanfillerle Anıldı

Uğur Mumcu Edirne\'de Karanfillerle Anıldı

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, ölümünün 22'inci yılında Edirne'de törenle anıldı.

24.01.2015 15:41  Güncelleme: 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 22'inci yılında Edirne'de törenle anıldı.

Ankara'da evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu 24 Ocak 1993 tarihinde öldürülen Uğur Mumcu'yu anmak için Edirne'de tören düzenlendi. Uğur Mumcu anma törenine 55 sivil toplum kuruluşu destek verirken, halk ve gazeteciler de anıta karanfil bıraktı.

Edirne Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 400 kişi belediye bandosu eşliğinde Atatürk Anıtına yürüdü. Ellerinde kırmızı karanfillerle yürüyen kalabalık Atatürk Anıtında çelenk sundu. Atatürk Anıtında saygı duruşunda bulunan grup İstiklal Marşını okumasının ardından Uğur Mumcu Parkında karanfilleri Anıta bıraktı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şube Başkanı Ahmet Yörük, gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün üzerinden 22 yıl geçtiğini anımsatarak, "Ülkemizde iyi şeyler yapılmasına izin verilmiyor, yapmaya çalışanların da sonu Uğur Mumcu gibi oluyor. Kalemi bombalarla parçalanıyor faili meçhul kalıyor. Artık biliyoruz ki Mumcu ne ilktir ne de son. Eğer isteseydin o güçlü kalemini ve ilişkilerini kullanarak zengin olabilirdin. Gücünü, bilgini, beynini ve ülke sevgini paraya dönüştürmeye bir gün bile kalkışmadığını, kalemini kiralamadığını satmadığını biliyoruz. İnanarak kavga ettiğini, bütün kavgalarında haklı olduğunu, yürüttüğün kavganın ülke adına ve bizler adına ahlak, namus, fazilet ve yurtseverlik adına olduğunu biliyorduk. İnsanların sadece konuştuklarında değil, sustukların da da sorumlu olduğunu her seferinde hatırlamamamızı sağladın" dedi.

Başkan Yörük, " Mustafa Fehmi Kubilay, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, Gaffar Okkan, Turan Dursu, Bedri Karafakioğlu, Ümit Yaşar Doğanay, İlhan Ümit Kaftancıoğlu, Kemal Türkler, Abdi İpekçi, Doğan Öz, Orhan Yavuz, Cevat Yurdakuler, Eşref Bitlis, Mustafa Yücel Özbilgin, Musa Hanter ve niceleri susturuldu. Hepsi de ülkemizin ileri gelen aydınlanma savaşçıları, üreten paylaşan öldükten sonra geriye eserleriyle yolumuza ışık tutan bizlere rehber olan kişilerdir. Bir ölüp bin dirilme böyle olsa gerek" ifadelerini kaydetti. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uğur Mumcu Edirne'de Karanfillerle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement