Ülkesinde Bacağının Kesilmesi Gerektiği Söylendi Ama! - Son Dakika
Sağlık

Ülkesinde Bacağının Kesilmesi Gerektiği Söylendi Ama!

Ülkesinde Bacağının Kesilmesi Gerektiği Söylendi Ama!

Plastik, Rekonstrüktif, Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Uğur Anıl Bingöl tarafından gerçekleştirilen zorlu ameliyatlar ve tedavi sonrasında ayağı ve bacağı iyileşti.

18.09.2018 10:30  Güncelleme: 10:29

TÜRKİYE'DE YAPILAN AMELİYAT SAYESİNDE ŞİMDİ ÖZGÜRCE KOŞABİLİYOR

Henüz 7 yaşında olan Nikolazi, ailesiyle birlikte gittiği tatilde geçirdiği trafik kazası sonucu bacağını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Ülkesinde tedavi için yapılabilecek bir şey olmadığı ve bacağının kesilebileceğinin söylenmesi üzerine Yeditepe Üniversite Hastanesi'ne geldi.

Geçtiğimiz Ağustos ayında son derece keyifli başlayan yaz tatili, Edilashvili Ailesi için beklenmedik bir kazayla sonlandı. Sıradan bir günde babaannesiyle birlikte yolda yürüyen küçük Nikolazi, ailesinin ona seslendiği gibi Niko, bir anda babaannesinin elinden kurtularak yola fırladı. Tam o sırada bir kamyon Nikoya çarparak bacağının üzerinden geçti. Olayın bundan sonrasını annesi şöyle anlatıyor:

"Haberi duyar duymaz kaza yerine nasıl ulaştığımızı hatırlamıyorum. Birkaç dakika sanki saatler sürdü. O sırada aklımdan yüzlerce senaryo geçti. Çok şükür ki Niko yaşıyordu. Fakat bacağı çok kötü durumdaydı. Hemen hastaneye kaldırdık. Ayak kemiklerinin tamamının kırıldığını, diziyle ayak parmakları arasındaki ezikler olduğunu söylediler. Asıl kötü haber daha sonra geldi. Çünkü ayağının kesilmesinin gerekebileceğini anlattılar. Düşünebiliyor musunuz, henüz 7 yaşında ve daha hiçbir şey yaşayamamış bir çocuk bacağını kaybedebilirdi."

Bu haber sonrasında, Gürcistan Cumhurbaşkanlığı Birinci Başkan Yardımcısı görevini sürdüren baba Iakob Edilashvili, oğlunun sağlığına kavuşması için arayışa geçti. Niko kazadan yaklaşık 15 gün sonra Türkiye'ye, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi.

"BİZİM İÇİN SON ÇARE BACAĞIN KESİLMESİ"

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif, Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Uğur Anıl Bingöl "Bacağın kesilmesi bizim için her zaman son seçenektir ve bacağı kurtarmak için her yolu deneriz" diyerek Nikolazi ile ilgili şunları anlattı.

"Aileyle önce internet aracılığıyla iletişime geçtik. Bize Gürcistan'da yapılan değerlendirmeleri ve bacağın durumuna ait bilgileri ilettiler. Kesilmeye gerek kalmadan kurtarılıp kurtarılamayacağını sordular. Kurtarılma şansının yüksek olduğunu söyledik. Niko Türkiye'ye geldi. Önce damarlarının durumuna baktık ardından yaralarını temizleyerek kapatmaya başladık."

SAÇ TELİNDEN İNCE DAMARLARA MÜDAHALE EDİLDİ

Çocuğun kemik ve yumuşak dokuları ezilmişti. Dizinin altından ayak bileğine kadar deri yoktu. Önce her iki uyluktan deri alınarak nakil yapıldı. Bu arada Niko'nun vücudunun da büyük ameliyata hazır hale gelmesi için destek tedavilere devam edildi. Ancak bir insanın topuğu olmadan yürümesi mümkün olmadığı için asıl sorun yeniden topuğun yapılmasıydı. Bu nedenle erişkinlerde çok sık yapılan ancak Niko gibi 7 yaşındaki küçük çocuklarda oldukça zor uygulanabilen bir ameliyat yapıldı. Mikrocerrahi gerektiren, "Serbest Flep" adı verilen ve yaklaşık yedi saatte tamamlanan ameliyatla ilgili Doç. Dr. Uğur Anıl Bingöl şu bilgileri verdi: "Ayak topuğuna, uylukta bulunan ve eksildiğinde vücutta bir fonksiyon bozukluğuna yol açmayacak bir kas damarları ile birlikte nakledildi. Saç teli kalınlığında damarlar birbirine dikildi. Sonuçta yeni bir topuk oluşturarak ayak kurtarıldı ve yürümesi sağlandı. Ameliyat sonrası her şey iyi gitti"

ARTIK ÖZGÜRCE FUTBOL OYNAYABİLİYOR

Bir hafta hastanede yatan Niko, gözlem altında tutulabilmesi için bir ay kadar da Türkiye'de kaldıktan sonra ülkesine döndü. Büyümesi devam ettiği süre boyunca da bacağında herhangi bir kısalık oluşmaması için düzenli kontrolleri devam ediyor. Bugün Niko'nun son derece sağlıklı olduğunu ve acısız şekilde yürüyüp koşabildiğini söyleyen annesi "Niko futbolu çok seviyor. Her gün top peşinde koşuyor" diyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Ülkesinde Bacağının Kesilmesi Gerektiği Söylendi Ama! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement