Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde Bugün - Son Dakika
Kültür Sanat

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde Bugün

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Onur ve Kısa Film Yarışması Ödülleri bugün sahiplerini buluyor.

29.09.2011 11:16

İstanbul Üniversitesi Merkez Bina Doktora Salonunda Saat 12.00-14.00 arasında gerçekleştirilecek

Sinema alanında onur ödülü dünya sinema katkıları dolayısıyla Rade Serbedzij'a verilecek. Yugoslavya doğumlu olan ve kendi ülkesinin yanı sıra Hollywood'da önemli filmleri ile tanınan oyuncu,Bosna savaşı sırasında, Bosna halkının yanında yer almıştır.

Dünya izleyicisi oyuncuyu, "Görevimiz Tehlike 2", "Aziz", "Gözü Tamamen Kapalı", "Batman Başlıyor", "Kapışma", "Kara Şövalye", "Stigmata" gibi ünlü Hollywood filmlerden ve "CSI Miami", "24", "South Pacific", gibi hit dizilerden tanımaktadır.

Hukuk alanında Onur ödülüne ise on yıldan beri yürütülen ve dünyadaki hemen tüm ülkelerin araştırıldığı "geçmişle hesaplaşma" projesinin başkanı, Prof. Dr. Albin Eser layık görüldü. Festival kapsamında, düzenlenen ve Türkiye'deki üniversite öğrencilerinin katıldığı Ulusal Kısa Film Yarışmasının birincisinede Ödül töreninde açıklanacak.

Ödülleri İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih Gemalmaz ve ünlü sanatçılar taktim edecekler.Festivalin danışma kurulunda yer alan Tiyatro Sanatçısı Ayda Aksel ve Yönetmen Zeki Demirkubuz'un yanı sıra Almanya/ Hessen suçu önleme elçisi ve 2005 Almanya Güzeli,Türk seyircisinin Beyza'nın Kadınları, Kerim'in Sevdası ve Sırat filmlerinden tanıdığı sinema oyuncusu Aslı Bayram törene katılacaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde Bugün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement