"Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali" - Son Dakika
Yerel

"Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali"

"İnsana yakışan, duygu ve düşüncelerle birleştiren tiyatronun aslında toplumsal bir mucize olduğunu" söyledi.

15.04.2013 00:49

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin,

"İnsana yakışan, duygu ve düşüncelerle birleştiren tiyatronun aslında toplumsal bir mucize olduğunu" söyledi.

Bilgin, Bu yıl altıncısı 14-24 Nisan'da gerçekleştirilen "Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali"nin açılışında yaptığı konuşmada, Konya'da geçen 5 yıl içerisinde 35 ülkeden 69 farklı oyun sergileyen yaklaşık bin 200 sanatçıyı ağırladıklarını kaydetti.

Etkinlikleri 5 yıl boyunca destekleyenlere teşekkürlerini sunan Bilgin, şöyle konuştu:

"Tiyatro farklı ırklar, etnik gruplar ve inançlar arasında en samimi diyaloğun kurulmasını, insanların ve buna bağlı olarak kültürlerin her türlü farklılığına rağmen birbirlerini anlayabilmelerini sağlar. Çünkü insanoğlunun ortak değerleri olan adalet, eşitlik, vicdan, sevgi gibi temel kavramlar, tiyatro sanatının da temel sorularıdır. Bizlere yeni bir dünya, yeni bir ufuk açan, biz insana yakışan, duygu ve düşüncelerle birleştiren tiyatro aslında toplumsal bir mucizedir. Festival boyunca bu mucizeye ortaklık ederek, hayatımıza yeni anlamlar ve renkler katacak olan Azerbaycan, Makedonya, Bulgaristan, Dağıstan, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Balkarya, Irak Kerkük ve Kazakistan'dan gelen dostlarımızla birlikte olacağız."

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da Konya'nın kadim kültürün başkenti olduğunu belirterek, bu yıl kentin "Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali" ile 4 önemli kültür etkinliğine ev sahiplik yapacağını bildirdi.

Konuşmaların ardından, Trabzon Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından "Bu da geçer yahu" adlı oyun sergilendi. - KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement