Uluslararası Yardım Derneği 29 Ekim İlkokulu'na Kütüphane Yaptırdı - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Yardım Derneği 29 Ekim İlkokulu'na Kütüphane Yaptırdı

Ankara International Charities Committe’nin (Ankara Uluslararası Yardım Derneği) 29 Ekim İlkokulu’na yaptırdığı kütüphanenin açılış töreni Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

20.10.2015 10:15

Ankara International Charities Committe'nin (Ankara Uluslararası Yardım Derneği) 29 Ekim İlkokulu'na yaptırdığı kütüphanenin açılış töreni Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende Başkan Ak'ın yanı sıra Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Ankara International Charities Committe Başkanı Vörn Gilthaus ve dernek yöneticileri Judi Mendil ile Yoşa Haniset ve Keçiören Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Dinçer de hazır bulundu.

"KİTABIN KOKUSUNU ALMAK GEREK"

Kütüphanenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Mustafa Ak, "Dinimizin ilk emri Kuran-ı Kerim'in ilk ayetinde de belirtildiği gibi 'oku' emriyle başlıyor. Okumaya ölene kadar devam etmeliyiz. Herkesin kitapla dost olup kokusunu sevmesi lazım. Son dönemlerde yapıldığı gibi kitabı bilgisayarlarda okumamalıyız. Bilgisayarda belge okunur araştırma yapılır ama kitap okunmaz. Kitabı, kokusunu alarak okumak önemlidir" diye konuştu.

Öğrencilerden kütüphaneyi sık sık ziyaret etmelerini isteyen Başkan Ak, "Biz de kütüphaneye Keçiören Belediyesi olarak kitap desteği sağladık. Haftada bir kitap bitirmeye özen gösterin. Bu sizin yeni bilgiler edinmenizi sağlayacaktır" dedi.

"OKUMA ALIŞKANLIĞI KÜÇÜK YAŞTA KAZANILIR"

Kütüphanelerin okullara ciddi anlamda değer kattığını ifade eden Kaymakam Dirim ise, her okulda çocukların seviyesine uygun kitapların bulunduğunu belirterek, "Bu tür hayırlı faaliyetler sayesinde okullarımızdaki alt yapı eksikliği önemli bir şekilde gideriliyor. Çocuklarımız bu kütüphaneden faydalanmalıdırlar, çünkü okuma alışkanlığı küçük yaşlarda kazandırılır" mesajını verdi.

Konuşmaların ardından Nusret Dirim Dernek Başkanı Gilthaus'a plaket verirken, Başkan Ak da çiçek takdim etti. Türkiye'yi çok sevdiklerini dile getiren Gilthaus, "Yeni kütüphanenizi güle güle kullanmanızı diliyorum" dedi. Açılış töreninde 29 Ekim İlkokulu öğrencileri kitap ve kütüphane konulu şiirler okurlarken, minik öğrencilerden oluşan folklor ekibi de Kafkas halk dansları gösterisi sundu. Daha sonra protokol heyeti kurdele keserek kütüphanenin açılışını yaptı. Kütüphanede bir sıraya oturan Başkan Ak, yanında getirdiği kitapları önce tanıttı, ardından kütüphaneye bağışladı. Öğrencilerden büyük ilgi gören Mustafa Ak, çocukların ricasını kırmayarak çok sayıda hatıra fotoğrafı da çektirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslararası Yardım Derneği 29 Ekim İlkokulu'na Kütüphane Yaptırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement