Umem Projesi - Son Dakika
Yerel

Umem Projesi

"Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezileri"

16.02.2011 08:58

"Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezileri"

(UMEM) projesi çerçevesinde Şanlıurfa'da, "elektrik pano tasarım ve montajı" ile "örtülü elektrotla ark kaynakçılığı" kursları açıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde hayata geçirilen UMEM projesi kapsamında düzenlenen kurslar için Endüstri Meslek Lisesinde tören düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, burada yaptığı konuşmada, projenin önemine değinerek, şunları kaydetti:

"Bugün gerçekten Şanlıurfa açısından bana göre tarihi bir gün. Aylar öncesinden Ankara'da projeyle ilgili bir toplantı olmuştu. Sayın Başbakanımızın himayelerinde başlatılan bir projeydi. Çalışma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile TOBB Üniversitesi bu projenin paydaşlarıydı. Önce eğitimcilerin eğitimi önemliydi. Bu kısmı büyük ölçüde başardık. Yine ikinci planda makine tesisat anlamında eksiklerimiz vardı bunu da büyük ölçüde giderdik. Artık bundan sonrası bu işin eğitim boyutu ve kursiyerlerin bu işe sahip çıkması, severek isteyerek arzu ederek hatta heyecanla bu faaliyete, bu kurslara katılması bizim için çok önemlidir."

En büyük sıkıntının "vasıflı iş gücü"nde yaşandığını dile getiren Şahin,

"İnşallah bu projeyle bunu başarırız" dedi.

Törene İŞKUR Müdür Yardımcısı Mahmut Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Halil Polat ve kursiyerler katıldı.

Türkiye genelinde 111 okulda başlayan UMEM projesi çerçevesinde, Şanlıurfa Endüstri Meslek Lisesinde açılan "elektrik pano tasarım ve montajı" ile

"örtülü elektrotla ark kaynakçılığı" kursuna 40 kursiyerin katıldığı, kursiyerlere eğitim süresi boyunca günlük 15 TL ücret ödeneceği ve genel sağlık sigortalarının da İŞKUR tarafından yatırılacağı belirtildi.

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Umem Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement