Ümit Davala İle Futbol Ve Tenis - Son Dakika
Güncel

Ümit Davala İle Futbol Ve Tenis

Ümit Davala, bu kez de Genç Senyörlerde 40+ erkeklerde takım kaptanı ve tenis sporcusu olarak ülkemiz adına raket sallıyor.

20.03.2015 09:47

Antalya Manavgat Kızılağaç Turizm Bölgesi'nde bulunan Ali Bey Club Manavgat tesislerinde devam eden 2015 ITF Young Seniors (Genç Senyörler) Dünya Takım Şampiyonası'na katılan ünlü futbolcu Ümit Davala, tenis karşılaşmasından çıkar çıkmaz basınla bir araya gelerek futbol ve tenis üzerine soruları cevaplandırdı. Futboldan sonra yapılacak en iyi sporun tenis olduğunu ifade eden Davala, kendisinin yaklaşık 5 yıl önce tenise başladığını ancak dolu dolu son 3 yıldır tenis oynadığını söyledi.

Davala, Türkiye'de lig oynadıktan sonra Genç Senyörler 40+ takımına seçildiğini ancak Genç Senyörler Şampiyonası'nda oynadığı ilk maçı kaybettiğini dile getirerek; "Ancak burada gerçekten çok iyi oyuncular var ki, bu şekilde oynayan oyuncular Türkiye'de bulmak çok zor. Ben yine de elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum ve tenis oynamaktan zevk alıyorum. En önemlisi de bence bu. Buradaki diğer ülkelerin birçok sporcusu çok küçük ya da genç yaşta tenise başlamış hatta performans tenisi oynamış sporcular. Biz nasıl 3-4 yaşlarında futbol topunu ayağımıza aldıysak onlar da tenis raketini ellerine almışlar. Yaklaşık 35-40 senedir tenis oynayan, sürekli antrenmanlar yapan hatta performanstan gelen oyuncular var burada. Bu durumda elbette onlara karşı mücadele etmek tabiî ki zor. Ama burada bulunmak ve oynamak bizim için büyük tecrübe oluyor. Her şeyden önemlisi herkes burada dostça mücadele ediyor."diye konuştu.

"Teniste başarı için çok çalışmak gerekiyor"

"Ben teniste şunu öğrendim ki, bu da tenisi ne kadar çok oynarsanız kendinizi o kadar çok geliştirirsiniz. Ben futboldan sora tenise ilk başlarken hep kendi çabalarımla bir şeyler öğrenmeye çalışırken de tenise hocalarla başlamadım. Elbette tenisin altyapısında aslında küçük yaştan itibaren iyi hocalarla çalışmak var ve bu bence çok önemli. Tabii ki tenise küçük yaştan başlayarak bir yerlere gelmek de çok kolay değil, çünkü bu bir yetenek işidir. Öncelikle insanın içinde varsa ve yeteneği de varsa ancak bir yerlere gelebilir ve çok emek vermek ve tenis için çok saatler harcamak gerekiyor. Tenis bunların yanında maddi açıdan da çok ucuz bir spor değil. Özellikle futbol gibi değil ki, bir futbol topunu ucuza alabilir ve yıllar boyunca oynayabilirsiniz. Ancak tenis çok farklı, topları sürekli değişiyor, hocaların ücretleri, tenis raketleri ve ipi keza öyle, seyahatleri kendi cebinizden karşılamak zorundasınız. Bu da oldukça maddi külfet ve büyük rakamlara ulaşıyor. Tüm bu imkanlar varsa ve iyi bir eğitim alınırsa teniste iyi bir yerlere gelinebileceğini düşünüyorum. Tenis ileri yaşta başladığınızda başlangıçta biraz zor geliyor. Vuruşlarınız oturduğu ve bundan zevk almaya başladığınız zaman zaten tenisi bırakamıyorsunuz. Bu ben de öyle oldu zaten, önce yavaş yavaş vurmaya başladıktan sonra oyun, arkadaş, çevre dost ediniyorsunuz tenis sayesinde ve çok kişi ile tanışıyorsunuz."

Davala; "Öncelikle tenis oynamak benim için büyük bir zevk"

"Şayet tenise ileri yaşta başlanacaksa da tenis oynamaktan zevk alacaksın. (kahkaha atarak) Ben şahsen tenisi hobi olarak görüyorum. Tabii ki profesyonel anlamda oynamıyoruz. Futbol ya da bir çok spor branşı maç oynamak için çok insan gerektirirken ve bir takım oyunu iken teniste gerektiği zaman duvarda bile tek başınıza oynama imkanınız var ya da bir tek arkadaşınızla oynayabilirisiniz. Bu yüzden tenisi her zaman rahatlıkla oynayabilirsiniz."

"Teniste Federer ve Sharapova hayranıyım"

"Dünya tenisinde en beğendiğim ve hayranı olduğum erkek tenisçi Roger Federer, kadınlarda ise Maria Sharapova'dır. Türkiye'de ise kadınlarda İpek Şenoğlu ve Çağla Büyüakçay çok ses getirirken erkelerde elbette öncelikle Marsel İlhan ve Barış Ergüden var. Başka yetenekli oyuncularımız da var ancak ben bu sayının çok daha fazla olması gerektiğine inanıyorum. Dediğim gibi küçük yaştan itibaren iyi hocalarla sıkı bir şekilde çalışarak daha iyi yerlere gelinebilir. Federer önümüzdeki ay İstanbul'a gelecek ve ben de fırsat bulursam mutlaka kendisini izlemek istiyorum. Bu tip dünyada başarılı sporcuları her zaman yakından izlemek nasip olmuyor ve onun Türkiye'ye gelişi de bence büyük bir olay. Genelde bunun gibi başarılı sporcuları televizyonlardan izlemeye ve onlardan bir şeyler kaparak öğrenmeye çalışıyoruz.

"Futbolda şimdilik hocalık düşünmüyorum"

"Futbola gelince elbette yine hocalık düşünüyorum ancak bunu bir süre askıya aldım. Şu anda düşündüğüm bir takım yok daha doğrusu gelen teklifleri de değerlendirmedim. Bu yüzden bekliyorum ancak iyi bir teklif gelirse ve kafama yatarsa tekrar tabii ki futbola döneceğim. Benim asıl mesleğim futboldur ama futbol olmadığı dönemlerde de sık sık tenis oynamaya çalışıyorum."

"Galatasaray şampiyon olur"

"Futbolda şampiyonluğa gelince de her şey kafa kafaya gidiyor. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe olmak üzere 3 takımın da şansları eşit durumda ancak lig sonuna doğru doğal olarak daha çok heyecan daha çok stres ve baskı oluşuyor. Bu baskıyı kim daha iyi kaldırırsa şampiyonluğa uzanır ama benim en büyük favorim yine de Galatasaray ve şampiyonluğa uzanacağına inanıyorum."

"Futbol bizim dönemimizden çok farklı"

"Milli takıma gelince büyük avantajlar kaybetti daha doğrusu kredisini kaybetti. Yine de futbolda her şey mümkün ve henüz her şey bitmiş değil. Önümüzde Hollanda maçı var oradan galibiyet ve 3 puan almamız gerekiyor. Ümit kesilmez inşallah oradan çıkıp 3 puan alarak döneriz ve grup farklı bir şekil alır. Futbolda bizim dönemle şimdiki dönemi karşılaştıracak olursak arada çok büyük fark var bir defa oyuncular farklı. Fark futboldan kaynaklanıyor en başta dünya futbolu gelişiyor. Alman Milli takımına baktığınız zaman çok iyi futbolcular var ve önümüzdeki 10 yılın kadrosunu kurmuş durumdalar. Bizim Milli Takımımız da keza genç ancak bazı şeylerin oturması için belirli bir zaman gerekiyor. Türk Milli Takımına da bu zamanı tanımak lazım."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ümit Davala İle Futbol Ve Tenis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement