Üretici ve Tüketici Hasyurt Tarım Fuarı'nda Buluşacak - Son Dakika
Yerel

Üretici ve Tüketici Hasyurt Tarım Fuarı'nda Buluşacak

Batı Akdeniz Fuarcılık ve Organizasyon Limited Şirketi tarafından bu yıl 20-23 Nisan tarihleri arasında 20'ncisi yapılacak Hasyurt Tarım Fuarı hazırlıklarında son aşamaya gelindi.

18.04.2011 15:14

Batı Akdeniz Fuarcılık ve Organizasyon Limited Şirketi tarafından bu yıl 20-23 Nisan tarihleri arasında 20'ncisi yapılacak Hasyurt Tarım Fuarı hazırlıklarında son aşamaya gelindi.

Fuar ile ilgili bilgi vermek üzere bir toplantı düzenlendi. Hasyurt Tarım Fuarı alanındaki toplantıya, Finike Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Demre Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç, Finike Tarım İlçe Müdürü Remzi Aslan, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alaaddin Aytekin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Süleyman Akıskalı, Ziraat Odası Başkanları, Batı Akdeniz Fuarcılık ve Organizasyon Limited Şirketi Sorumlusu Mehmet Ünal katıldı.

Finike Kaymakamı Görgülüarslan, 20-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 20. Hasyurt Tarım Fuarı'na Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi beklediklerini belirtti. Yöre çiftçilerinin fuara katılımlarının da önemli olduğunu söyleyen Kaymakam Görgülüarslan, tüm yöre çiftçilerini muhtarlar aracılığıyla fuara davet ettiklerini ve köylerden gelmek isteyenlere araç sağladıklarını anlattı. Kaymakam Görgülüarslan şöyle devam etti:

"Fuarla ilgili neler yapılabileceği konusunda toplantılar gerçekleştirdik. Bu toplantılarda aldığımız kararlar çerçevesinde Antalya'nın doğusunda ve batısında il ve ilçelerdeki ilgili tüm kurum kuruluşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, fuarımızın tarihi ve tanıtımı ile ilgili bilgilendirme amaçlı çalışmalar gerçekleştirildi. Katılım her geçen gün artıyor. İlçeye gelmeden önce yapılan fuarlara baktığımızda, hem katılan firmalar nezdinde hem de katılan firmaların çeşitliliği adı altında çok farklı ve çok büyük değişiklikler yaşamışız. Bu sene geçen yıla oranla firma nezdinde artışımız var. Talep yoğunluğu her geçen gün artmaktadır. Bu da fuarımızın camia içerisindeki çok haklı bir itibarının olduğunu göstermektedir. "

Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç de, fuar çerçevesinde, Finike, Kumluca ve Demre'de ilköğretim okulları arasında "Çocuk Gözüyle Tarım" temalı resim yarışması düzenlediğini bildirdi. Genç, fuara ilişkin de şu bilgileri verdi:

"170 stantta, 92 firma, tohumculuk, bitki besleme, organik ürünler, plastikler, damlama sulama sistemleri, ısıtıcılar, alet ve ekipmanlar, gübreleme, fidecilik, tarım sigortaları, sera kurulumları konusunda ürünlerini sergileyecek. Üçüncü günde, çevre çiftçilerimizin katılımı ile çeşitli branşlarda sebze teşvik müsabakası yapılacak. Finike-Kumluca-Demre Tarım İlçe Müdürlükleri tarafından yerinde tespit edilen yarışma ürünleri tek tek seraları gezilerek değerlendirmeye alındı. Bu yıl ayrıca Fethiye ve Bucak ilçeleri de ziyaret edildi. Bütün bu etkinliklerde fuara ziyaretçi desteği istendi. 'Çocuk Gözüyle Tarım' temalı yarışma düzenlendi. Görsel ve yazılı basında reklam çalışmaları yapıldı. "

Üretici ve tüketiciyi buluşturacak fuara katılan yerli ve yabancı 92 firma, 170 stantta ürünlerini sergileyecek.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üretici ve Tüketici Hasyurt Tarım Fuarı'nda Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement