"Üstün Yetenekliler Eğitimi Çalıştayı" - Son Dakika
Yerel

"Üstün Yetenekliler Eğitimi Çalıştayı"

TBMM Üstün Yetenekli Çocukları Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, Bilim ve Sanat Merkezleri'nin (BİLSEM) baştan sona kadar her şeyinin değişmesi gerektiğini söyledi.

01.12.2012 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Üstün Yetenekli Çocukları Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, Bilim ve Sanat Merkezleri'nin (BİLSEM) baştan sona kadar her şeyinin değişmesi gerektiğini söyledi.

İncekara, Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Eğitim Fakültesi'ndeki "Üstün Yetenekliler Eğitimi Çalıştayı"nın kapanışında yaptığı konuşmada, BİLSEM'lerin yeniden yapılandırılması gerektiğini belirterek, BİLSEM'lerde çocukların da öğretmenlerin de mutsuz olduğunu iddia etti.

İncekara, şunları kaydetti:

"Mutsuz bir BİLSEM var. 'Peki niye var bu BİLSEM-' dediğimizde kıyamet kopuyor. Bizim mutluluğumuz üzerine değil, çocuğun mutluluğu üzerinde kurgu yapmamız lazım. BİLSEM'lerin baştan sona kadar her şeyinin değişmesi lazım. Devlet memuru öğretmen BİLSEM'de çalışamaz. 08.00-17.00 mesai saatleri ile üstün yetenekli çocuklarla çalışılmaz. Yazık, çalışana da yazık. BİLSEM'e fizik, matematik, edebiyat profesörleri, doçentleri moderatör olarak alınmalı. Onlarsız eğitim olmaz. Onların girmediği üstün yetenekli eğitimi ne yapalım- Onlar olmadığı zaman aynı hafta sonu kursu gibi oluyor. El işi kağıdı kesiyor çocuklar."

İncekara'nın konuşmasının ardından TBMM Üstün Yetenekli Çocuklar Araştırma Komisyonu üyeleri AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş ile AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel de yurt dışı gezilerindeki eğitim izlenimlerini katılımcılarla paylaştı.

Daha sonra Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Ataman, GOÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Recep Koçak ve Yrd. Doç. Dr. Tahsin İlhan da çalıştayla ilgili sonuç değerlendirmesi yaptı.

Çalıştayın kapanış sunumuna, Vali Mustafa Taşkesen, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve eğitimciler katıldı.

Muhabir: Zehra Aydın

Yayıncı: Önder Felek - TOKAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Üstün Yetenekliler Eğitimi Çalıştayı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement