Vali Çınar, Kanada Cbc Televizyonuna Röportaj Verdi - Son Dakika
Yerel

Vali Çınar, Kanada Cbc Televizyonuna Röportaj Verdi

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Kanada CBC Televizyonuna röportaj verdi.

25.06.2015 11:32

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Kanada CBC Televizyonuna röportaj verdi.

Çınar, Kanada'nın Newfoundland Eyaletinde yerleşik Kraliyet Alayı'nın Çanakkale Savaşları'na katılmak amacıyla Çanakkale'ye gelişinin 100. yılı münasebetiyle belgesel çeken CBC televizyonunu ekibini konuk etti.

Ekipten Rod Etheridge, savaşta genç insanların yitirildiğini, çok güçlü duyguların bu savaştan sonra ortaya çıktığını ve savaş sonrasında ülkesine dönen genç Kanadalıların Türk askerinin tutku ve cesaretinden çok etkilendiklerini dile getirdi.

Çınar, Çanakkale Savaşları'nda metrekareye en yüksek sayıda merminin düştüğünü belirterek, "Osmanlı İmparatorluğu o dönemde Çanakkale'de çok büyük kayıplar vermiştir. Çanakkale Savaşları'na lise ve üniversite düzeyinde birçok okumuş Türk genci katılmıştır. Bu nedenle savaştan sonra okullar uzun süre mezun verememiştir. Eğer bu savaşlar olmasaydı Türkiye bugün çok daha iyi noktada olacaktı" dedi.

Çanakkale'ye yapılan saldırının amacının İstanbul'u ele geçirmek olduğunu CBC Televizyonuna anlatan Çınar, Etheridge'nin bir sorusu üzerine, Atatürk'ün Anzak askerlerinin annelerine hitaben söylediği sözlerinin İngiltere, Yeni Zelanda ve Avustralya'da çok iyi bilindiğini ve Atatürk'ün dahice ve veciz ifadelerinin Türk milletinin hissiyatını çok güzel yansıttığını ifade etti.

Çınar, savaşın "centilmenler savaşı" olarak nitelendirildiğini ifade ederek, Çanakkale Savaşları'ndan barışın çıkmasının çok önemli olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Çınar, Kanada Cbc Televizyonuna Röportaj Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement