Vali Düzgün Gazilerle Birlikte Oldu - Son Dakika
Yerel

Vali Düzgün Gazilerle Birlikte Oldu

Vali Düzgün Gazilerle Birlikte Oldu

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, gaziler onuruna verilen yemekte gaziler ve aileleri ile yakından ilgilenerek, isteklerini dinledi.

29.09.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, gaziler onuruna verilen yemekte gaziler ve aileleri ile yakından ilgilenerek, isteklerini dinledi.

Vali Düzgün, 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tümgeneral İsmail Yalçın'ın ev sahipliğinde gaziler onuruna verilen yemeğe katıldı. Orduevi'nde düzenlenen yemekte gaziler ve aileleri ile yakından ilgilenen Vali Düzgün, bazı gazi ve ailelerinin istek ve sorunlarını dinleyerek, çözüme kavuşturulmasını sağladı. Vali Düzgün, yemekte yaptığı konuşmada, 19 Eylül Gaziler Günü'nün Kurban Bayramı'nın arefesine rastlaması ve bazı ailelerin il dışında bulunması nedeniyle bugün bir araya geldikleri Gaziler ve ailelerinin yaptıkları fedakarlıkların her türlü övgünün üzerinde olduğunu söyledi. "Ülkemizde şanlı Türk Bayrağı'nın dalgalanması, milletimizin bağımsızlığının devam etmesi için sizler canınızı ortaya koyarak mücadele ettiniz" diyen Vali Düzgün, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Devlet olarak, ülke olarak sizlerin yanında olmaya, dertlerinize derman olmaya çalışıyoruz. Ama biliyoruz ki normal bir insanın yaşam standartlarında olabilmeniz mümkün değil. İnşallah bunun en büyük karşılığını, sevabını sizler öbür dünyada Allah'ın sizlere vermiş olduğu yüce makamlarda bulacaksınız. Allah'tan sizlere ve ailelerinize dayanma gücü, sabır ve metanet ihsan etmesini diliyorum."

Vali Düzgün, konuşmasının devamında, son günlerde ülkede yaşanan terör olaylarına da değinerek, zor günlerin atlatılacağını vurguladı. Türk Milleti'nin dünya tarihi boyunca tarih sahnesinde çok büyük kahramanlıklara imza attığını ve dünyaya barış ve hoşgörüyü getirdiğini kaydeden Vali Düzgün, "Bu topraklarda yüzlerce yıl çok değişik unsurlardan, Ermeni ve Rumlara varıncaya kadar pek çok insan barış ve hoşgörü içerisinde yaşamıştır. 15'inci yüzyılda Hristiyanların zulmünden kaçan Yahudilerin sığındığı yer yine bu topraklar olmuştur. Bu milletin tekrar tarih sahnesine çıkmasını engellemek amacıyla maalesef dış mihrakların etkisi ve içimizdeki bazı hainlerin destekleri ile üzücü olayları dönem dönem yaşıyoruz. Ama Silahlı Kuvvetlerimiz, Jandarma ve Emniyet teşkilatımızın kararlılığıyla inşallah bu zor günleri de atlatacağımıza inanıyorum. Bu zor günleri atlattıktan sonra da Türkiye Cumhuriyet bu tür kötü günlere dönmeyecek ve dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yerini alacaktır." dedi. Vali Düzgün, Türk Milleti'nin gazilere büyük bir minnet ve şükran borcu olduğunu belirterek, gaziler ve ailelerine bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve huzur diledi. 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tümgeneral İsmail Yalçın ise, gaziler ve aileleri ile bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sizlerin derdiyle dertlenmek ve varsa ihtiyaçlarınızı çözmek istiyoruz. Biz her zaman buradayız. İyi ki 'sizler vardınız' diyorum. Sizler var olduğunuz için bu vatan var, bizler varız. Sizler var oldukça bu vatan var olacak. Ben hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. En güzel günler sizlerin olsun diyorum. Bizlerle beraber olanlara teşekkür ediyor, ahirete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Cemal Akyıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz ve üniversitelerin temsilcileri ile ilçe belediye başkanlarının katıldığı yemek duanın ardından sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Düzgün Gazilerle Birlikte Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement