Vali Toprak, İran Sınırındaki Köyleri Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Vali Toprak, İran Sınırındaki Köyleri Ziyaret Etti

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Şemdinli ilçesinin İran sınırındaki köy ve mezraları ziyaret ederek vatandaşların isteklerini dinledi.

30.08.2018 12:07

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Şemdinli ilçesinin İran sınırındaki köy ve mezraları ziyaret ederek vatandaşların isteklerini dinledi.

İlk olarak İran sınırı yakınlarındaki Korgan köyüne giden Toprak ve beraberindekileri köye gelişinde eski Hakkari Milletvekili Hakkı Töre, kanaat önderleri ve köylüler karşıladı.

Burada vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinleyen Vali Toprak, daha sonra Çatalca köyü ile Güvenlik, Erdemli ve Soğuksu mezralarını ziyaret etti.

Çatalca köyü muhtarı Azizhan Çelikbaş, Vali Toprak'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, "50-60 yıldır bu köyde yaşıyoruz. İlk defa köylerimizde bir vali gördük. Bizi şereflendirdiler. Valimizi aramızda görmek büyük bir gurur bizim için. Burada yapılan üs bölgelerinden sonra köyümüze huzur geldi. Bundan dolayı da köy halkı olarak devletimize çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Kanaat önderlerinden Mehmet Fırat ise Vali Toprak'ın bölge için bir şans olduğunu dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Valimizin sürekli halkımızın içinde olması fakir ve fukaraların dertlerini mütevazi sıfatıyla dinleyip çözüm bulma noktasındaki kararlı tutumları, takdire şayandır. Özellikle ilimizdeki terör belasını bertaraf etmeleri ve ilimizi yaşanabilir bir duruma kavuşturarak memleketimizi en iyi şekilde temsil etmeleri bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Sayın valimizin her fırsatta halkımızla bir araya gelmesi halkımızın gönlünde adeta taht kurmuştur."

Vali Toprak'a ziyaretlerinde, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, Şemdinli 34.Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Rafet Kılıç, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Yasin Kalın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Toprak, İran Sınırındaki Köyleri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement