Vali, Yeni Yıla Huzurevindeki Yaşlılarla Girdi - Son Dakika
Yerel

Vali, Yeni Yıla Huzurevindeki Yaşlılarla Girdi

Sivas Valisi Ali Kolat, İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Huzurevinde yeni yıl dolayısıyla düzenlenen programda, yaşlılarla birlikte müzik eşliğinde halay çekti.

01.01.2012 03:20

Sivas Valisi Ali Kolat, İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Huzurevinde yeni yıl dolayısıyla düzenlenen programda, yaşlılarla birlikte müzik eşliğinde halay çekti.

Vali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş ve Sağlık İl Müdürü Bahattin İlter ile birlikte, yeni yıl dolayısıyla ilk olarak Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı 7-12 yaş çocuk yuvasını ziyaret etti.

Yuvadaki çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Kolat, onlarla sohbet etti. Programda bazı çocuklar "kolbastı" oynarken, kimi çocuklar da basın mensuplarının fotoğraf makineleriyle Kolat ve diğer protokol üyelerinin fotoğrafını çekti.

Yuvanın ardından İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Huzurevini ziyaret eden Kolat, burada yeni yıl dolayısıyla düzenlenen programda, yaşlılarla birlikte halay çekti. Yaşlılardan biri Kolat'a tespih, diğeri ise yaptığı ahşap ev maketini hediye etti. Vali Kolat'ın eşi İlksen Kolat ve Belediye Başkanı Ürgüp'ün eşi Makbule Ürgüp de huzurevindeki yaşlı kadınlarla sohbet etti.

Kolat ve beraberindeki protokol üyeleri, daha sonra Zabıta Müdürlüğünü, Yenimahalle Polis Merkezi Amirliğini, 112 İl Ambulans Servis Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezini, İl Jandarma Komutanlığını, İl Emniyet Müdürlüğünü ve İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret etti.

Vatani görevini yapan askerler ile görev başında olan polislerin, zabıtaların, sağlık ekiplerinin ve itfaiyecilerin yeni yılını kutlayan Kolat, ziyaret ettiği güvenlik güçleri ve diğer görevliler ile basın mensuplarına lokum ve çikolata ikram etti.

Yeni yılın ilk saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi'ndeki MOBESE kameralarından kent meydanını ve işlek caddeleri izleyen Kolat, Haber Merkezinde telsizle yaptığı anonsla görev başındaki tüm polislerin de yeni yılını kutladı. Telsizden polislere hitaben yeni yıl mesajını okuyan Kolat, Sivas'ın yeni yıla huzurlu girdiğini ifade etti.

112 İl Ambulans Servis Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezinde de gelen telefon ihbarlarına cevap veren Kolat, yaptığı telsiz anonsuyla da sağlık ekiplerinin yeni yılını kutladı.

Sivas Devlet Hastanesinde yeni yılın ilk saatlerinde dünyaya gelen bebeği ve annesini de ziyaret eden Kolat ve diğer protokol üyeleri, cinsiyeti kız olan bebeğe çeşitli hediyeler verdi. Ailenin isteği üzerine ziyaret basına kapalı gerçekleşti. Kolat ve beraberindekiler, 2011 yılının son gününde dünyaya gelen bebekleri ve annelerini de ziyaret etti. Kentteki hastanelerde yılın ilk saatlerinde bir bebeğin dünyaya geldiği, 5-6 doğumun daha beklendiği belirtildi.

Bu arada, yeni yıl dolayısıyla kentteki bazı mekanlarda eğlence programları düzenlendi. Öte yandan trafik ekipleri ise kentin çeşitli noktalarında alkol uygulaması yaptı.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali, Yeni Yıla Huzurevindeki Yaşlılarla Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement