Vali Zübeyir Kemelek İlkokulu'nun Yapım Çalışmaları Başladı - Son Dakika
Yerel

Vali Zübeyir Kemelek İlkokulu'nun Yapım Çalışmaları Başladı

Vali Zübeyir Kemelek İlkokulu\'nun Yapım Çalışmaları Başladı

Merhum Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in isminin yaşatılması için karar alınan okulun yapım çalışmaları başladı.

21.07.2014 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merhum Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in isminin yaşatılması için karar alınan okulun yapım çalışmaları başladı.

Mevlana Mahallesi Kumlu Tarla mevkiinde yapılması planlanan ve İl Genel Meclisi, 22. Dönem son toplantısının ilk birleşiminde yapımı için karar alınan okulun yapım çalışmaların başladı. Nisan ayında ihalesi yapılan ve 500 iş günü içerisinde tamamlanacak olan 24 derslikli okulun gelecek yıl eğitime başlaması planlanıyor.

İl Genel Meclisi'nde önerge verilerek, Sivas'ta yapılması planlanan Mevlana İlkokuluna Vali Zübeyir Kemelek'in isminin verilmesinin çok anlamlı olduğunu vurgulayan Ayhan, "Bu önergeyi veren siyasi parti grup başkan vekillerine teşekkür ediyorum. Bu verilen karar Sivas halkının Sayın Valimize göstermiş olduğu bir vefanın örneğidir. Önerge İl Genel Meclisi tarafından tavsiye kararı alınarak kabul edilmiş, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yer alan isim seçme komisyonuna gönderilmiştir. Komisyonda bu ismi uygun görüp Sayın Valimiz Alim Barut'un onayı ile okulun adı resmileşmiştir. Merhum Valimiz, Mevlana İlkokulu projesini yakından takip etmişti. Hatta Sayın Valimiz Kemelek, okulun Selçuklu mimarisine uygun bir şekilde yapılması için talimat vermişti." dedi.

Ayhan, "Merhum Valimizin adına yakışır bir şekilde okul inşa edilmesi için Sayın Valimiz de konuyu yakından takip etmektedir. Emir ve talimatları doğrultusunda da okul inşaatı devam edecektir. Yüklenici firma yetkilileri çalışmalarına başlamış olup, bu yaz işin büyük kısmının bitirilmesi planlanmaktadır. Uzun süredir bölgeye yapılması planlanan ve bölgenin ihtiyacını giderecek olan okul ile mahalle halkı da çocuklarını tam donanımlı bir okula göndermenin mutluluğunu yaşayacaktır" ifadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Zübeyir Kemelek İlkokulu'nun Yapım Çalışmaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement