Van'da Tekno-Kent Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Van'da Tekno-Kent Toplantısı

Van\'da Tekno-Kent Toplantısı

Kent için Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof.Dr.Peyami Battal başkanlığında ortaklarla bir toplantı yapıldı.

14.06.2012 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kent için Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal başkanlığında ortaklarla bir toplantı yapıldı. Toplantıda hisse dağılımı yapılırken, anonim şirketin kurulması konusunda bazı kararlar alındı.

YYÜ Rektörlük Toplantı Salonu'nda Rektör Prof. Dr. Peyami Battal başkanlığında yapılan toplantıya Van Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar, Van Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Gökdemir, VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu, VATBO Başkanı Feridun Irak, OSB Başkanı Sinan Hakan, İŞGEM Müdürü Mahmut Gedik, MÜSİAD'ı temsilen M. Faruk Demir ve YYÜ'yü temsilen de Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş katıldı. Burada konuşan Prof. Dr. Peyami Battal, Van'a ve bölgeye önemli katkısı olacak Tekno-Kent çalışmasında nihai noktaya doğru gelindiğini ifade ederek taleplerin gelmeye başladığını kaydetti. Bilişim teknolojisi üzerine de çok fazla talep geldiğini belirten Prof. Dr. Battal, "Tekno-kentlerde 3 sac ayağı birleştiriliyor. Bunlar sermaye, bilim ve istihdam. Ülke ve bölge ekonomisine ciddi katkı sağlayacak. Tekno-kentlerin kurulduğu yerlerde istatistiklere göre patent alma oranında artış oluyor. Yeni ürünler ortaya çıkıyor. İstihdam artıyor. Tekno kentimizi el birliği ile güçlendireceğiz. İnşallah hem biz hem bölgemiz hem de ülkemiz kazançlı çıkacak. Tekno kentin faaliyete geçmesiyle birlikte Van'da hem sanayi-üniversite işbirliği zirveye çıkmış olacak hem de ciddi bir istihdam sağlanmış olacak. Ayrıca bölgenin kalkınmasında da öncü rolü oynayacak" diye konuştu.

Tekno-Kent ortaklarının da yaptığı konuşmaların ardından hisse dağılımı yapıldı.

TEKNO-KENT'E ÖNEMLİ TEŞVİKLER

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan toplantıyla YYÜ Tekno-Kent anonim şirketinin kuruluşu gerçekleştirilerek kampus alanında 218 bin metrekarelik alanda temeli atılacak. Kuruluşu resmi gazetede yayımlanan YYÜ Tekno-Kent'te faaliyet gösterecek şirketlere vergi muafiyeti, sigorta primi desteği gibi önemli teşvikler verilecek. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da Tekno-Kent Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement