Venedik'teki "MİLİON Taşı" Sergisinin Başarısı İstanbul'da Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Venedik'teki "MİLİON Taşı" Sergisinin Başarısı İstanbul'da Kutlandı

Ahmet Güneştekin'in, 56. Venedik Sanat Bienali ile eş zamanlı olarak Pietà'da açılan Milion Taşı adlı sergisinin başarısı İstanbul'da Morini'de kutlandı.

29.05.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahmet Güneştekin'in ev sahipliği yaptığı kutlamaya Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Taçyıldız, Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taviloğlu, Demsa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan'ın ve FİBA Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin'in aralarında bulunduğu iş, kültür, sanat ve cemiyet dünyasının önemli isimleri katıldı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çalık Holding'in katkılarıyla gerçekleşen Milion Taşı serginin Morini'deki kutlamasına serginin mimari konsept projesini hazırlayan Emre Arolat ve projenin direktörlüğünü üstlenen Murat Pilevneli de katıldı.

Elif Dürüst, Feryal Gülman, Sitare Akdilek, Leyla Alaton, Murat Aksu, Berrin Okçu, Zafer Kozanoğlu, sanatçı Aslı Hünel Beste Yurttaş, Erol Özmandıracı, Zuhal Şeker Tucker, Nilgün-Bülent Gülen, Metin Güneş ve Kral TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akbay da davete katılarak Ahmet Güneştekin'i kutlayan isimler arasında yer aldı.

Matthew Drutt'ın küratörlüğünü üstlendiği, dünyanın en saygın beş galerisinden biri olan Marlborough Gallery tarafından 6 Mayıs'ta Pietà'da açılışı gerçekleştirilen sergide, Güneştekin'in son dönemde ürettiği ve ataerkil sembolizme karşı sergiledikleri duruş ve içerdikleri güçlü söylemlerle büyük ilgi çekecek olan işler yer alıyor.

Ahmet Güneştekin'in 2 heykel ve 6 resim olmak üzere 8 eserinin yer aldığı Milion Taşı başlıklı sergisi 22 Kasım tarihine kadar Venedik'te sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Ayrıca Güneştekin'in son dönem eserlerinden bir seçki sanatçıyı Hollanda ve Belçika'da temsil eden Mark Peet Visser Gallery tarafından Amsterdam KunstRAI'de sergileniyor. Güneştekin'in işleri 31 Mayıs tarihine kadar sürecek olan çağdaş sanat fuarında görülebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Venedik'teki 'MİLİON Taşı' Sergisinin Başarısı İstanbul'da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement