Vezirköprü'de '3. Eğitin ve Kültür Şenliği' Başladı - Son Dakika
Yerel

Vezirköprü'de '3. Eğitin ve Kültür Şenliği' Başladı

Vezirköprü\'de \'3. Eğitin ve Kültür Şenliği\' Başladı

Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen "Geleneksel Eğitim ve Kültür Şenliği" kortej yürüyüşüyle başladı.

05.06.2012 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen "Geleneksel Eğitim ve Kültür Şenliği" kortej yürüyüşüyle başladı.

Vezirköprü Belediyesi önünden başlayan korteje İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Özdemir, Şube Müdürleri Selim Kurtoğlu ve Sebahattin Güneş ile birlikte çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı. Çamlık Parkı'nda sona eren yürüyüş sonrası burada düzenlenen törene Kaymakam Ozan Balcı, Belediye Başkanı İ.Sadık Edis, daire müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde Oymaağaç İlköğretim Okulu, Anadolu Öğretmen Lisesi ve Anadolu Lisesi'nin ortaklaşa hazırladığı halk oyunları ekibi gösteri yaptı.

Halk oyunları gösterisinin ardından açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Özdemir, "2011-2012 eğitim-öğretim yılını olumsuz bir durum yaşamadan tamamlamak üzereyiz. Bu eğitim ve öğretim döneminde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak birçok başarıya imza attık. 19 adet AB proje başvurusu, 8 adet Comenius hizmet içi başvurusu yaptık ve projelerimiz devam ediyor. Bu Benim Eserim Projesi'ne 439 adet proje ile katıldık. 5 projemiz bölge sergisine gitmeyi hak ederek Samsun genelinde en çok projesi geçen 2. ilçe olduk. Türk Patent Enstitüsü, Talim Terbiye Kurulu ve MEB işbirliği ile düzenlenen 'Şimdi Düşünme Zamanı Teknoloji Tasarım Sergisi'nde Samsun'u temsil edecek 2 proje de ilçemizden seçilmiştir. 'Okullar Hayat Olsun Projesi' protokolü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Vezirköprü Belediyesi, Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü, Göl Belediyesi ve Narlısaray Belediyesi arasında imzalanmıştır. Bu proje ile okullarımızdaki uygun bölümler halka açılarak vatandaşlarımız okullarımızdan azami ölçüde istifade edeceklerdir. Bu proje ile ilk etapta 10 bin fidan okul bahçelerimizde toprakla buluşturulmuş, 5 köyümüzde de 'okul hatıra ormanları' oluşturulmuştur. Okul Öncesi Öğrencileri Arası İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması ve Liseler Arası İngilizce Tiyatro Yarışması bu eğitim öğretim döneminde yaptığımız çalışmalarımızdan sadece bazılarıdır" dedi.

Eğitime verdiği destelerden dolayı Kaymakam Ozan Balcı'ya teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Özdemir, yapımı devam eden okulların yeni eğitim öğretim yılına açılacağını ifade etti.

Çamlık Parkı'nda resim, Teknoloji Tasarım ve Bu Benim Eserim Proje Sergi açılışlarını yapan Kaymakam Ozan Balcı, "Bu yıl üçüncüsü düzenlenen bu şenliğin her yıl daha da geliştirerek

devam ettirilmesini istiyorum" diye konuştu.

Öğleden sonra Köprülü Mehmet Paşa Stadyumu'nda gerçekleştirilen ikinci programda merkez ilköğretim okulları arası "Hepimiz Oynuyoruz Yarışması" ve ilköğretim okulları arası penaltı atma yarışması yapıldı. Yarışmada dereceye girenlere madalyaları verildi.

Akşam Taşhan'da Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleri tarafından hazırlanan Şiir Dinletisi konukları büyüledi. Tanınmış şairlerin seçme şiirlerin seslendirildiği gecede "Zindandan Mehmede Mektup", "Makber", "Ben Sana Mecburum" gibi şiirler öğretmenler tarafından seslendirildi.

Gecenin en dikkat çeken şiiri ise Sezai Karakoç'un "Mona Roza" şiiriydi. Şiirler, konuklar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

8 Haziran'a kadar devam edecek etkinliklerde güreş müsabakaları, anaokulu okulu öncesi eğitim şenliği, sanat etkinlikleri, tiyatro ve yetenek yarışmaları yer alacak. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vezirköprü'de '3. Eğitin ve Kültür Şenliği' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement