Yangınzede Aileye Yardım Eli - Son Dakika
Genel

Yangınzede Aileye Yardım Eli

Yangınzede aileye yardım eli Çukurca beldesinde evi tamamen yanan aileye, belde sakinleri tarafından imece usulüyle yeni ev yapılıyorKÜTAHYA - Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Çukurca beldesinde evi tamamen yanan aileye, imece usulüyle yeni ev yapılıyor.

15.05.2017 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yangınzede aileye yardım eli

Çukurca beldesinde evi tamamen yanan aileye, belde sakinleri tarafından imece usulüyle yeni ev yapılıyor

KÜTAHYA - Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Çukurca beldesinde evi tamamen yanan aileye, imece usulüyle yeni ev yapılıyor.

Yangın sırasında birlik ve berberlik örneği gösteren belde halkı tarafından kurtarılamayan ahşap ev için, belde halkı, kamu ve kuruluşlar seferber olarak evi yeniden inşa ediyorlar.

Yangınzede Hüseyin Beytar, "Benim canım yandı. Herkese Allah razı olsun, Kurumlardan, kuruluşlardan köylülerden. Biz Türkler bu tür olaylarda bir birimize yardımcı olmayı canı gönülden yaparız. Bana yapılan bu yardım en güzel örnektir. Allah kimseye böyle acılar vermesin" dedi.

Evin ustalığını yangın zedenin eniştesi Ali Tanrıkulu, "Hüseyin Beytar'ın eniştesiyim. Biz Türk vatandaşları bu şekilde mağdur, afet durumların da birlik ve beraberliğimizi çok iyi gösteren bir milletiz. Bunun için de Türk milletine teşekkür ediyorum. Evimizin demirlerini bağladık, ilk betonunu atacağız. Nasip olursa bir iki hafta içerisinde çatısını kapatmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Çukurca Beldesi Belediye Başkanı İlyas Tosun, "Çukurca Beldemizde geçmiş günlerde yaşadığımız yangından dolayı, üzüntüyü dile getirmek istiyorum. Tek tesellimiz can kaybının yaşanmamasıdır. Bir halkı yangın konusunda eğitim verseniz bu kadar özverili yetiştiremezsiniz. Bu yangında bunu görmüş bulunuyoruz. Bu sistemli çalışmalarından dolayı belde halkıma gerçekten teşekkür etmek istiyorum. Yardımlarından dolayı yangın esnasındaki dayanışmalarından dolayı, yangının başından sonuna kadar Belediye Başkanı olarak kendimde oradaydım. Acının içerisinde gerçekten de mutluluk verici olaylarla da karşılaştık. Mağdur arkadaşımıza sivil vatandaşlardan, kamu, kuruluşlardan, belediyemiz olarak ne gerekiyorsa yapılmaktadır. İnşallah kardeşimizin mağduriyeti kısa zamanda giderilecektir. Hedefimiz iki ve ya iki buçuk ay içerisin evi teslim edeceğiz. Buradan hayırsever vatandaşlara duyurmak istediğim evin büyük çapta masrafı bitti. Evin içinde gerekli olan mobilya gibi ihtiyaçlarımız var" ifadelerini kullandı.

Çukurca Beldesinde iki çocuk babası Hüseyin Beytar'a ait 24 Nisan'da meydana gelen iki katlı ahşap evde çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale gelmişti.

Yangınzede Aileye Yardım Eli
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Yangınzede Aileye Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement