Yazar Ahmet Ümit Saklı Konak'a Hayran Kaldı - Son Dakika
Yerel

Yazar Ahmet Ümit Saklı Konak'a Hayran Kaldı

Yazar Ahmet Ümit Saklı Konak\'a Hayran Kaldı

Ünlü yazar Ahmet Ümit, çeşitli etkinlikleri katılmak üzere Gaziantep'e geldi.

18.06.2012 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü yazar Ahmet Ümit, çeşitli etkinlikleri katılmak üzere Gaziantep'e geldi. Söyleşi ve kitap imzalarından sonra Saklı Konak Bakır Eserleri Müzesi'ni eşiyle birlikte gezdi. Saklı Konak Bakır Eserleri Müzesi'nin Gaziantep el sanatlarının ve yaşam kültürünün tanıtılması açısından önemli bir mekan olduğuna dikkat çekti.

Yazar Ahmet Ümit her fırsatta Gaziantep'e geldiğini belirterek kültürel anlamdaki değişikliklerin hemen fark edildiğini söyledi. Ahmet Ümit, "Kendi memleketime her fırsatta gelmeye çalışıyorum. Bu defada iki söyleşi ve yeni çıkan kitaplarımın imzası için geldim. Yoğun ilgi karşısında çok mutlu oldum. Bu arada arkadaşım Ali Atalar'ın bir müze açtığı biliyordum ve henüz gezememiştim. Eşimle birlikte müzeye geldiğimde öncelikle böyle bir tarihi mekanın restore edilerek kültür hayatımıza kazandırılmış olması beni çok mutlu etti. Müze içerisindeki eserlerin çeşitliliği, özellikleri ve sergi düzenine hayran kaldım. Böyle bir müzenin doğup büyüdüğüm kentte olması ayrıca beni gururlandırdı. Binin üzerinde eserin bir araya toplanmış olması ve bunun ziyaretçilerle paylaşılması muhteşem bir olay. Bu müze beni çok etkiledi. Bu tür özel girişimler desteklenmelidir. Bu sayede hem yıkılıp yok olmaya yüz tutmuş mekanlar kurtulmuş olur hem de Gaziantep'in tarihi değerleri gün yüzüne çıkmış olur. Bakır sanatı konusunda bir ilk olması da bence çok önemlidir. Bu müzeyi açmak için çok büyük bir özveri gösteren Ali Atalar'ı kutluyorum. Gaziantep'e gelen herkesin bu müzeyi mutlaka gezmesi öneriyorum" dedi.

Ahmet Ümit, Saklı Konak Bakır Eserleri Müzesi bahçesindeki 80 yıllık nar ağacının müzeye farklı özellikler kattığını ifade ederek inanılmaz bir mekan olmuş diyerek hayranlığını belirtti. Müzenin kurucusu ve sahibi Ali Atalar, Ahmet Ümit'in Gaziantep için örnek bir insan olduğuna dikkat çekerek, "Ahmet Ümit daha önceden tanıdığı çok değerli bir yazarımızdır. Kendisini ağırlamaktan onur duydum. Bize zaman ayırdığı ve müzemize gösterdiği ilgiye teşekkür ediyorum. Bakırcılık mesleğini bir sanat olarak sergiliyoruz. Müzemizde Osmanlı dönemine ait binin üzerinde eser bulunmaktadır. Bunların içerisinde bakır eserlerin ağırlıklı olması yanı sıra, madeni döküm eserlerde yer almaktadır. Tüm sanatseverleri müzemizi gezmeye davet ediyorum" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yazar Ahmet Ümit Saklı Konak'a Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement