Yedek Varsa, Felaket Yok! - Son Dakika
Güncel

Yedek Varsa, Felaket Yok!

Yedek Varsa, Felaket Yok!

Double-Take'den Ankara'da veri yedekleme eğitimi

06.04.2013 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en gelişmiş iş sürekliliği yazılımlarından olan Double-Take, Ankara'da çeşitli özel ve kamu kuruluşlarının IT yetkililerine tanıtıldı. "Hızla akan ekonomi dünyasında, şirketlerin sistemlerinde yaşanacak kesintiler, büyük felaketlere yol açabilir" bilgisini paylaşan Double-Take Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Çözüm Mimarı Shahbaz Wadiwala, "Yedek varsa, felaket yok" diye konuştu.

Double-Take'in Türkiye distribütörlüğünü üstlenen Stratus Bilişim Sistemleri, Ankara'da bilişim firmaları ve kamu kuruluşlarına yönelik olarak iş sürekliliği çözümleri konusunda bilgi ve eğitim verdi. Bilgilendirme çalışmasını Dubai'den gelen Double-Take Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Çözüm Mimarı Shahbaz Wadiwala gerçekleştirdi.

Pürüzsüz iş sürekliliği!

Dünyada özellikle finans kurumlar ve bankaların veri yedekleme konusunda Double-Take'i tercih ettiğini aktaran Shahbaz Wadiwala, "Aslında büyük ya da küçük, şirketin ölçeği ne olursa olsun, yapılan işin herhangi bir kesinti yüzünden durması, büyük çaplı zararlarla eşdeğer hale geldi" açıklamasını yaptı. Wadiwala, sözlerini şöyle sürdürdü: "7 gün 24 saat çalışılan global ekonomi dünyasında, kısa süreli bile olsa çalışmaya ara verilmesi, kurumun felaketine dönüşebilir. Dünyanın en gelişmiş replikasyon teknolojisini sunan Double-Take, her hangi bir felaket anında riskleri azaltıyor ve pürüzsüz iş sürekliliği sağlıyor. Özetlemek gerekirse şirketin yedeği varsa, felaketi olmuyor."

Ekonomi büyüdükçe veri de büyüyecek

Türkiye'nin gelişen ekonomisiyle birlikte dijital veri üretiminin de hızla büyüdüğünü hatırlatan Shahbaz Wadiwala, kritik veriyi replike etmenin artık kaçınılmaz bir güvenlik önlemi haline geldiğini sözlerine ekledi.

Double-Take'in bazı dünya referansları

ABN Amro, Total, France Telecom, Volvo, Shell It Services, Manpower,

Siemens, HSBC, Deutsche Bank, Adecco, Phillips, British American Tobacco, BNP Paribas, Estee Lauder, Pfizer, AXA, BP, De Beers, Johnson & Johnson, Lufthansa.

Double-Take'in bazı Türkiye referansları

İş Bankası, Akbank, TSKB, Merinos Halı, Sandoz, TSPAKB, JTI Tütün, INGBank, Halkbank, Ziraat Bankası, Milli Reasürans.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yedek Varsa, Felaket Yok! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement