Yenikapı Ramazan Etkinlik Alanına Vatandaşlardan Yoğun İlgi - Son Dakika
Genel

Yenikapı Ramazan Etkinlik Alanına Vatandaşlardan Yoğun İlgi

Yenikapı Ramazan Etkinlik Alanına vatandaşlardan yoğun ilgiİSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Yenikapı ve Beyazıt Meydanlarına kurduğu Ramazan ayı etkinlik alanına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

02.06.2017 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenikapı Ramazan Etkinlik Alanına vatandaşlardan yoğun ilgi

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Yenikapı ve Beyazıt Meydanlarına kurduğu Ramazan ayı etkinlik alanına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konser ve tiyatro gösterilerinin yanı sıra yazlık sinema ve el sanatlarının yer aldığı alan, vatandaşlardan tam not aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Yenikapı sahilinde kurduğu Ramazan Etkinlik Alanı ilk günlerden itibaren ilgi odağı haline geldi. Ramazan geleneklerinin yaşatıldığı etkinlik alanında geleneksel Türk Sanatlarından, konser ve çeşitli sahne gösterilerine kadar etkinlikler gerçekleştiriliyor. Alana kurulan stantlarda ise cam işlemeciliği, ipek dokumacılığı, ağaç oymacılığı ve ebru sanatı gibi geleneksel el sanatları eserlerinden örnekler sergileniyor. Etkinlik alanı isteyenlere stantlardan alış veriş yapma imkanı sağlarken, isteyen vatandaşlar ise cam üfleme ve ebru sanatlarının yapımını yakından inceleme imkanı oluşturuyor.

Yenikapı Etkinlik alanında tasavvuf müzikleri yankılandı

Ramazan ayının başladığı günden bugüne kadar çeşitli etkinliklere sahne olarak vatandaşları ağırlayan Yenikapı Etkinlik Alanında dün akşam ise ünlü Tasavvuf Müziği sanatçısı Mustafa Demirci konser verdi. Ünlü sanatçı Mustafa Demirci, Tasavvuf Müziği eserlerini etkinliğe katılan vatandaşlar için seslendirdi. Sahura kadar devam eden etkinlikler kapsamında sahne alan ünlü sanatçının seslendirdiği tasavvuf müzikleri vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

Tiyatrolara yoğun ilgi

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte iftar öncesinde ve sonrasında gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklarda unutulmadı. Etkinlik alanında ki sahnede gerçekleştirilen tiyatroyu dikkatli bir şekilde izleyen çocuklar doyasıya eğlendi. Öte yandan alanın başka bir kısmında oluşturulan sahnede ise sergilenen 'Nalıncı Baba ve Sultan Murat Han'ın İbretlik Hikayesinin' anlatıldığı tiyatro ise vatandaşlardan tam not aldı.

Oğlunu çocuk tiyatrosu izlemek için getiren Tolga Akyüz, "İstanbul'da oturuyor olmamıza rağmen ilk defa geliyoruz buraya bu imkanları bizler sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Ramazan'ı dolu dolu geçirmemize fırsat veriyorlar. Tiyatroyu biraz televizyondan, biraz canlı izliyoruz ve eğleniyoruz" dedi.

Geleneksel sanatlar vatandaşların ilgi odağı oldu

Yenikapı Ramazan Etkinlik Alanında kurulan stantlarda cam işleme, ağaç oyma, ipek böcekçiliği gibi sanatlarını icra etmeye çalışan ustalar vatandaşların ilgi odağı haline geldi. İpek Böcekçiliği yaparak kumaşları tanıtan Reşit Büyükaşık, "Etkinlik alanı çok güzel bir yer ve biz çok memnunuz. Bu alanda sanatımızı icra ediyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla misafirlerimize bu yaptığımız işin nasıl olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Vatandaşlar merak ediyorlar ve soruyorlar, sürekli olarak ipek böcekçiliğinin ne olduğunu anlatmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Cam üfleme ustası İbrahim Özçelik, "İstanbul Büyükşehir Belediyesine böyle bir alanı oluşturduğu için teşekkür ediyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla halkımıza cam işleme sanatını göstermeye çalışıyoruz. İnsanlarımızı beğeniyorlar ve hoşlarına gidiyor. Sanatımıza ilgi son derece güzel ve bizler olumlu yanıtlar alıyoruz. Vatandaşlarımız çok meraklılar ve bu merakta bizi sürekli olarak ateşliyor" diye konuştu.

Ramazan Etkinlik Alanı vatandaşlardan tam not aldı

Tiyatro ve çeşitli sahne gösterilerinden, el sanatlarına ve yazlık sinemaya kadar birçok etkinliği içinde barından Ramazan etkinlik alanı vatandaşlardan tam not aldı. Alanı ailesiyle birlikte gezmeye gelen vatandaşlar, etkinlik alanındaki gösterilerden ve çalışmalardan memnun kaldıklarını söyledi.

Etkinlik alanından çok memnun kaldığını söyleyen Sinan Özgür, "İnsanların iftardan sonra gidebileceği alan önceden sadece Eyüp'te vardı. Evimize yakın olması, trafik açısından sıkıntı olmamasından dolayı çok güzel olmuş. İftardan sonra ailemle beraber geldim. Bu alan tiyatro ve görsel açısından çok başarılı ben çok beğendim" dedi.

Ramazan etkinlik alanını ailecek beğendiğini söyleyen Gökhan Darıca ise, "Bu alana ailecek ilk defa geliyoruz ve çok hoşumuza gitti. Önceden bu etkinlikler Eyüp'te yapılıyordu, biz oraya da katılıyorduk. Orada kapalı alan olduğu için çok kalabalık oluyordu. Burada her şey açık havada ve yerli yerinde çok hoşumuza gitti" ifadelerini kullandı.

Yenikapı Ramazan Etkinlik Alanına Vatandaşlardan Yoğun İlgi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Yenikapı Ramazan Etkinlik Alanına Vatandaşlardan Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement